Бунари извори живота

         Бунари су вертикални хидрогеолошки објекати изведени у тлу чија намена је експлоатација или осматрање подземних вода. За израду бунара користе се методе као што су ископ, бушење са језгровањем или бушење. Копање бунара може се радити ручно или машински.Мајстори који се баве копањем и зидањем бунара називају се бунарџије.

Детаљније

Скамија или школска клупа

         Назив скамија се раније на овим просторима користио за назив школске клупе. Старије генерације вероватно и знају за њено значење, а садашњим генерацијама описаћемо како је тада изгледала скамија.          У ширем смислу ова реч означава клупу. Израђиване су од дрвета, касније и у комбинацији са металом. У скамијама

Детаљније

Уређење животне околине

         Лепшем животном окружењу можемо највише сами допринети. Уз машту и вољу простор који нас окружује пружаће нам, свакодневно колоритну слику и давати мотивацију. Ово је само један од примера како терасе могу постати зелене и цветне оазе. Р.Ђ. САЗНАЈТЕ ПРЕ ДРУГИХ, ОБАВЕСТИТЕ ИХ:

Детаљније

Данас се слави Света Богородица Тројеручица

Песници је прослављају као своју славу         Икона Тројеручица је, према предању, исцелила руку Светог Јована Дамаскина када му је она одсечена по заповести дамаског калифа, због чега ју је Јован нацртао са трећом руком. Свети Јован Дамаскин се борио против иконобораца, али је био оклеветан и неправедно кажњен.        

Детаљније
error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram
Facebook
Follow by Email