За реконструкцију улица у Свилајнцу 50 милиона динара

Све похвале Влади Србије за сва улагања у нашу општину

У рекнструкцију централних улица у Свилајнцу инвестирано је 50 милиона динара, према изјавама званичника општине. Влада Србије, преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре уложила је 40 милиона, а општина 10. Подсетимо се да је средствима владе реконструисан Дом здравља, основне школе и друге институције. Потпуно су реконструисане улице Мице Марковић и Устаничке улице, а нови асфалт је добио и део Улице Маре Ресавкиње.

Завршни радови у Устаничкој улици у Свилајнцу.
Завршни радови у Устаничкој улици у Свилајнцу.

Нове саобраћајнице повећаће безбедност саобраћаја и пешака који до сада нису имали уређене тротоаре. Изграђени су и нови паркинг простори као и лед расвета. Влада Србије је помогла општину у сређивању инфраструктуре на централним улицама. Међутим и поред стварања бољих услова за живот и даље је присутно да велики број радно способног становништва размишља о одласку у иностранство. Нажалост то се и реализује јер се још увек до посла највише долази по партијским препорукама.

Велики део средстава из буџета општине инвестира се у туризам па је тако на пример ове године око 60 милиона уложено у Природњачки центар чији је приход око 25 милиона. Значи потпуно неисплативо улагање. Пољопривреда као једна од најжилавијих привредних грана очекује већу подршку и програме за младе како би остајали на својим имањима у полодној ресавској равници. На крају смо календарске 2019. а какав ће бити буџет за 2020, врло брзо ћемо видети.

Текст и фото: Р. П.

САЗНАЈТЕ ПРЕ ДРУГИХ, ОБАВЕСТИТЕ ИХ:

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email