Његово Преосвештенство Митрополит Амфилохије поручује студентима Правног факултета

         У писму које је послато на адресу Студентског клуба Правног факултета Његово Преосвештенство Митрополит Амфилохије поручује студентима да “нити Црква има будућност без омладине, нити омладина може у будућност без Бога”.

Студенти Универзитета у Београду

“У овим данима када се Црква у Црној Гори налази на још једном Распећу, када је народ вођен Духом Светим са молитвом у срцу устао у одбрану Светиња, веома нас је обрадовала подршка студената Универзитета у Београду.

Подршком својој браћи, Православним вјерницима у Црној Гори, студенти Београдског Универзитета, међу којима је не мали број држaвљана Црне Горе, доказали су и показали да је главни храм Божији свако људско биће које слави Бога, те да нити Црква има будућност без омладине, нити омладина може у будућност без Бога.

Призивајући Божји благослов на Вас, са жељом да са успјехом наставите своје образовање, као они који су саздани по Образу и подобију Божијем, остајемо са благословом,”

МИТРОПОЛИТ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКИ АМФИЛОХИЈЕ

          Велики је дар за студенте Универзитета у Београду ово писмо Митрополита Амфилохија, чувара пећког трона, пред Сретењску литију 14. фебруара и молитвени ход од Београда до Орашца дуг 70 километара. Позивамо грађане Београда да дођу испред цркве Светог Марка у 18 часова у петак 14. фебруара и испрате српску омладину која ће корачати у знак подршке Цркви и српском народу у Црној Гори и на Косову и Метохији.

САЗНАЈТЕ ПРЕ ДРУГИХ, ОБАВЕСТИТЕ ИХ:

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email