Из историје новинарства у Свилајнцу – други део

Први локални лист у Србији покренут је 1871. године

Статистика листа од 2015. до 2020.године

           Интернет портал Ресавски поштоноша, у посматраном периоду, имао је 82 345 читаоца са 121 314 посета (сесија) од којих се 17,6 враћао на сајт. Највише посета је било из Србије 45345, који су направили 83852 посете. На пример из Велике Британије било је 412 читалаца са 471 сесијом. Просечно се чита око 2,15 страница, што је за пет година 231 743 страница. Подаци показују да портал има своју читалачку публику која редовно прати новообјављене текстове. Велики број читалаца појављује се из Француске, Немачке, Швајцарске, Шведске где има Ресаваца на привременом раду.

           У наредном периоду портал ће обновити неке од рубрика из времена оснивања, а у плану је и емитовање акутелних телевизијских прилога.

Из књиге Михаила Бјелице


Кратка биографија Др Михаила Бјелице

Рођен је 1933. године у Врбици код Никшића. Дипломирао је књижевност и докторирао на Филозофском факултету у Београду на тему Политичка штампа у Србији 1834-1872. Био је новинар, хроничар и професор новинарства. Новинарством је почео да се бави 1960. године као сарадник новосадског недељника Трибина. Од 1962. године радио је у Југословенском институту за новинарство, најпре као сарадник и уредник, а затим као руководилац научно-истраживачког сектора, главни и одговорни уредник часописа Новинарство, научни саветник и директор Института.

Највећи део своје професионалне каријере Михаило Бјелица је био истраживач историје новинарства и масовних комуникација.

Р. П.

 

САЗНАЈТЕ ПРЕ ДРУГИХ, ОБАВЕСТИТЕ ИХ:

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email