Саопштење за јавост – Забрањен рад сниматељу у Свилајнцу

Spread the love

          Конститутивној седници СО Свилајнац заказаној за 15. јули у 8 и 30 часова забрањен је улазак тв сниматељу у салу Центра за културу која има око 250 места и балкон. Из кабинета председника општине сниматељу је усмено речено да нема снимања и присуства у сали због актуелне пандемије корона вируса. Претходног дана уредништво је остварило контакт са општинском службом за сарадњу са медијима када је речено да нема препрека за снимање и рад. Наводно на дан одржавања седнице донета је одлука, коју нисмо добили у писаној форми, да је новинарима забрањен улазак у салу како се не би повећавао број лица због епидемије, а скупштину чине 47 одборника. У општини није проглашено ванредно стање. Корона вирус је, по нашем мишљењу, био само изговор да се спречи рад ТВ Ресави и Ресавском поштоноши и то није први пут. Простор на балкону могао је бити резервисан за новинаре. На конститутивној седници 2008.године забрањен нам је улазак од стране брата функционера општине. Сличну судбину смо доживели и у Ресавској библиотеци када сниматељу није дозбољен улазак у објекат на дан јубилеја.

            Најоштрије осуђујемо овакав поступак локалних власти, која годинама дели медије на „подобне“ и „неподобне“. Јавни је интерес да грађани буду обавештени о раду скупштине општине коју су изабрали на изборима. Бахатост локалних власти у Свилајнцу заслужују најоштрију осуду ресорног министарства, медијских удружења јер овакви поступци неће допринети побољшању медијске слике у Свилајнцу, а житељи су ускраћени за благовремено и истинито информисање.

Редакције ТВ Ресаве и Ресавског поштоноше

Свилајнац 15 .07.2020. године

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279