У Крагујевцу одржан осми „Застава оружје крагујевачки полумаратон“

           Крагујевачки полумаратон је манифестација која се од свог оснивања 2013. године одвија у оквиру Октобарских свечаности града Крагујевца.

Детаљи са стазе.
Детаљи са стазе.

           Под покровитељством Скупштине града Крагујевца, у недељу 4. октобра 2020. године успешно је одржан ОСМИ ЗАСТАВА ОРУЖЈЕ КРАГУЈЕВАЧКИ ПОЛУМАРАТОН, уз примену противепидемијских мера.

           Победник овогодишњег полумаратона је, некадашњи репрезентативац Србије у атлетици и победник београдског полумаратона 2015. године, Велимир Бојовић из Београда који је стазу дужине 21 километар истрчао за 1 сат, 16 минута и 42 секунде. Победу полумаратонске трке, у женској категорији, однела је Снежана Ђурић из Крагујевца која је 21 км претрчала за 1 сат, 32 минута и 9 секунде. У оквиру полумаратона одржане су и трке на 5 км, 10 км и такмичење штафетних парова. Штафета за мушкарце АК „Дуге стазе“ из Свилајнца освојила је прво место. Ово је њихово постигнуто време:

1.

402

ARK Duge Staze Svilajnac

M

Svilajnac

SRB

Apsolutna štafeta

01:24:13

          Из годину у годину, Крагујевачки полумаратон окупља све већи број тркача из читавог региона, а ове године их је било око 380, међу којима нису учествовали само професионали спортисти, већ и рекреативци различитог старосног доба који негују спортски дух и здрав стил живота.

            Све честитке такмичарима АК „Дуге стазе“ из Свилајнца који добре резултате постижу на такмичењима у Србији и иностранству.

Фото: М. Митић

Р. П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email