„Поштен посo“ у Свила-ју-ју!

           Престоничка „Криг“ штампа пише да у провинцијској вароши Свила-ју-ју, нема „партијског“ запошљавања? Видесте ли ви то „пиштољ у новој кошуљи“ поштена власт, рекли би. Да није тужно, било би јако поштено али у Свила-ју-ју нема партије на власти већ „групе грађана“. Смењују се на функцијама као фамилије на Цицилији. Држе се власти као пијан плота. Опијени привилегијама. Некада они били демократе у згради црвеног октобра сада „група грађана на вечној власти“.

           Раја, радници и сељаци у нашој земљи демократе памте по „поштењу“, приватизацији и отимачини њиховог зноја. Поштено запошљавање у Свила-ју-ју, чудо природе. Где то има још?

            Општински функционери услед дугогодишњег бивствовања на врху власти запослили своје уже и шире чланове фамилије на леђа народа. Окупирали јавна предузећа, установе, а функције за послушнике и доушнике као у време династије. Блам је кад високи општински функционер седи у првом реду, а блиски члан породице се именује на функцију, гласовањем „групе грађана“. Има ли ту етике и морала? Члан фамилије може месецима и годинама да буде на боловањима. Политички у изборној кампањи снисходљиво су хвалили свога идола да би сачували функције. Погледајте на ју-туб-е како чинодејствују и просвећују све, разнежене када се куну на верност. Родитељи ђака и пацијенти убеђивани да им успех деце и здравље зависе од власти. Брука професије, јавна и одавно невиђена, на jу-тубе за цели свет, открили се „до коске“. Нема запошљавања по политичкој припадности у Свила-ју-ју „Крик“ вест по престоници и нашој земљи као да читаоци пасу траву? За чистача улица иде се у кабинет код „Луфти- Аге“ на разговор и полагање теста из хигијене и оданости јер су велика претња власти. Чим их „ухвате“ да седну да се одморе кажњавају их и по неколико месеци. Умањују им и онако мале плате, а свуда се хвале како им је варош чиста. У Свила – ју- ју догађају се чудеса „бум – бум“ елита на стражи неда власт ни по коју цену. Патриоте, бусају се у груди са слоганом „идемо напред у будућност“. Образ је то народе они су прерасли у секту, а идол најавио да ће још 100 година да влада јер га народ обожава. Апсолутно. Омладино, да ли се у Свила-ју-ју „поштено“ запошљава? Незапослени су тужна прича. Кажу има учитеља који чекају и 10 -15 година посао, породице без иједног запосленог ? Из династије кажу да су „непокорни“, јер не гласују по ферману, инате се Луфти-аги. Више вреди један абер из махале, ко пошао, ко дошао, шта каже раја у механама, јел ружи власт или прети Луфти-аги у вилајету? Општина Свила-ју-ју, епп рекламе, нарцисоида, а у нашој земљи никад мањи наталитет. Колико је само власт туђе деце „одасла“, у Јевропу за свога вакта? Ћуте као угурсузи, чувају потурице и своје „диване“. Протекција у свом најгорем облику, поводљивост и снисходљивост, а млади који на то не пристају одлазе у свет да тамо привређују. Ове који се умиљавају су инсталирали на телу народа где живе као паразити, по потреби посла. Похлепа, грамзивост, себичност, сада су „врлине“ као никада у Свила-Ју-Ју. Жабокречина се шири на све стране, болест је узела маха.

Мито и К – учитељ!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email