Успешно учешће свилајначких основаца на такмичењима

         Протеклог викенда одржана су Окружна такмичења из математике и физике за ученике основних школа. Параћинска Основна школа „Момчило Поповић- Озрен“ била је домаћин најмлађих математичара из Поморавског округа.

Такмичари из свилајначких школа остварили су одличне резултате.

ОШ „Момчило Поповић – Озрен“ у Параћину.

          У конкуренцији четвртих разреда друго место заузели су Павле Тасић (учитељица Дивна Милошевић) и Петар Катић (учитељица Данијела Јовановић), док су похвалом награђени Давид Шарић ( Дивна Милошевић) и Константин Радовановић (учитељ Драган Радосављевић) из ОШ „Бранко Радичевић“ Седларе.

          Ученици петог разреда, чији је наставник Даница Ђорђевић, освојили су највише признања. Прво место освојио је Матеја Ђорђевић, други је био Стефан Милосављевић, а трећи Филип Вуловић, док је похвалу добио Филип Смиљанић. Похвалом је награђен и Михајло Милосављевић из Основне школе „Вожд Карађорђе“ Кушиљево (наставница Наташа Раденковић).

           Ученица шестог разреда Основне школе „Стеван Синђелић“ из Војске Тијана Милошевић (наставница Марија Срзентић) освојила је друго место.

Нађа Јовановић, ученица седмог разреда, чији је наставник Александар Јовановић, освојила је треће место.

          У ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Свилајнцу одржано је Окружно такмичење из физике. Ученице шестог разреда Тијана Милошевић из Војске (наставник Славољуб Милановић) и Емилија Богдановић из Свилајнца (наставник Ленка Николић) освојиле су друго место у конкуренцији 35 такмичара. Павле Митровић, ученик осмог разреда, чији је наставник Младенка Живковић, добио је похвалу.

          Ови резултати свилајначких основаца потврдили су да има много талентоване деце која уз стручан и посвећен рад учитеља и наставника могу постићи успехе на такмичењима.

 

Р.П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email