УНС са колегом Радетом Угрнићем на 90-ти рођендан

Spread the love

              Најстаријем новинару у Ресави и члану Удружења новинара Србије Радомиру Угрнићу 90-ти рођендан честитале су јуче колеге из УНС-овог Клуба новинара „Ресава“, који окупља новинаре из Свилајнца и околине

Раде Угринић (фото: Раде Ђорђевић)
Раде Угрнић

„Пожелели смо му да дочека стоту“, рекао је Раде Ђорђевић, који је са још двојицом чланова УНС-овог Клуба новинара „Ресава“ посетио Угрнића. Подсетили су се догодовштина из вишедеценијске новинарске каријере и осврнули се на богату архиву Угрнића у којој су текстови, фотографије и видео записи.

Угрнић је добио 2018. године Награду за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе.

Један од најстаријих чланова УНС-а рођен је 1931. године. Са 17. година постао је дописник листа „Спорт“ за који је радио све до гашења тог листа.

Био је и дописник Радио Београда, коме је редовно слао прилоге за јутарњи програм о најактуелнијим збивањима у Ресави. Последње укључење колеге Угрнића било је у априлу ове године.

Слао је репортаже за некадашње листове „Борбу“, „Политику експрес“, затим „Вечерње новости“, „Пољопривредник“, „Пчелар“ и друге. У телевизијским новинарству радио је као дописник РТВ Београд из Свилајнца, филмском камером.

.
Раде Угрнић са колегама новинарима.

            До пре три године био је дописник регионалног листа „Нови пут“, као и радија „Миг“ из Бобова код Свилајнца.

        Раде Угрнић и даље сарађује са порталом „Ресавски поштоноша“ који је наставио традицију најстаријег провинцијског листа у Србији основаног 1871.године.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

фото: Раде Ђорђевић)

Чланак прузет са странице УНС-а .

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107