Посета стадиона Сантјаго Бернабеу

Spread the love
Spread the love

Посета стадиона Сантјаго Бернабеу – богатој ризници краљевског Реала у Мадриду

Посета стадиона Сантјаго Бернабеу

Посета стадиона Сантјаго Бернабеу - богатој ризници краљевског Реала у Мадриду

У краљевски Мадрид из Србије може се доћи редовном, недавно успостављеном директном линијом из Београда или неком од јевтиних авио компанија. Једна могућност је летом из Ниша преко Милана, само треба пратити цене и купити карте раније. 

Мадрид је град са пуно контраста, лепе и разноврсне архитректуре у којем живи око пет милиона становника. Туристе привлаче многобројне атракције, краљевска палата, споменици, тргови, катедрале. Главни град Шпаније може се посетити  током целе године јер је клима пријатна  али  је свакако најлепши у пролеће.

Посета стадиона Сантјаго Бернабеу - богатој ризници краљевског Реала у Мадриду
Панорама стадиона

 Многи туристи  кажу да доћи у  Мадрид  а не видети стадион Реала као да нисте ни били у Мадриду. Реал Мадрид је далеко најуспешнији клуб у историји фудбала а ФИФА га је прогласила најбољим клубом 20. века. Стадион Сантјаго Бернабеу је саграђен 1947.године а име је добио по свом председнику који је на челу клуба био невероватних 35 година. Цена улазнице за одрасле је 25 евра а за децу 18 евра. Тура обиласка Сантјага Бернабеу траје више од два сата и вреди сваки цент. Дневно стадион обиђе око 1500 људи па је и зарада од туриста веома пристојна.

 Почетак туре је са врха стадиона који прима 80 хиљада гледалаца. Коришћење камера и фотоапарата дозвољено је у сваком делу стадиона. После панорамског разгледања стадиона улази се у трофејну салу. Ту се на интерактивним екранима могу видети  детаљи Реалових утакмица, историјат клуба, пехари, прве чланске карте, лопте, развојни пут клуба. Имена председника, тренера, фудбалера који су наступали за славни клуб. У трофејној сали налази се више од хиљаду пехара, од оних првих до најзначајнијих из Лиге шампиона по којима је Реал најпознатији и најтрофејнији клуб Старог континента.

У посебном делу се налазе имена свих Реалових  добитника златних, сребрних и бронзаних копачки. Видео записи употпуњују визуелни догађај посетилаца. Могу се чути радио снимци, видети гарнитуре дресова…

Посета стадиона Сантјаго Бернабеу - богатој ризници краљевског Реала у Мадриду
Златна копачка Кристијана Роналда

Након трофејне сале и музеја излази се на стадион али се одатле може спустити до самог терена. Ту можете сести на клупу за резервне играче а затим се кроз  тунел, одакле играчи излазе на терен , спуштате до свлачионица. Обилазе се купатила са ђакузијем и тушевима, сала за прес конференције. Након тога улазите у импровизовани аутобус где ћете осетити атмосферу кроз коју су прошли фудбалери Реала након прошлогодишњег освајања Лиге шампиона. Заиста јединствен и непоновљив доживљај.

Тура Бернабеу се завршава у специјализованој продавници спортске опрема и сувенира. Уколико имате у плану да обиђете Мадрид обавезно издвојите време за посету  једном од најпознатијих стадиона на свету јер ћете бити импресионирани богатом историјом краљевског клуба.

Текст и фото: Д. Ковачевић – Ђорђевић

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349