Десета седница СО Свилајнац одржаће се 22. октобра 2021.

Дневним редом седнице предвиђено је 20 тачака међу којима су потврђивање мандата новим одборницима, избор председника СО Свилајнац, постављање секретара као и разматрање предлога решења о измени решења о именовању Комисије за друштвена признања. На прошлој седници одржаној 7.09.2021.Мирослав Николић, одборник са листе „Предраг Милановић- Свилајнац чува будућност“ поднео је оставку на место одборника и председника поменуте комисије.

Разматраће се и предлог одлуке којом се усваја Извештај о извршењу буџета Општине Свилајнац за период од 1. јануара до 30. септембра, као и предлог одлуке о ребалансу буџета општине општине за 2021. трећи ребаланс.

Одређен број тачака односиће се на извештаје и планове рада јавних предузећа.

 

Р. П.

Истина о Подруму „Навип“ у Црквенцу

Истина о Подруму „Навип“ у Црквенцу

Отворено писмо јавности

Истина о Подруму „Навип“ у Црквенцу

Истина о Подруму „Навип“ у Црквенцу
Navip


Истина о Подруму „Навип“ у Црквенцу
Поводом изнетих неистина, неуких и паушалних оцена на 4. (хитној) седници Со Свилајнац 12.11.2020. године од стране председника општине објављујем следећу информацију:

 

 
Истине и јавности ради јер није дозвољено одборицима, представницима народа, да се на самој седници изнесу аргументи, обраћам се овим путем грађанима Општине Свилајнац.

Детаљније

Одржана 4. (хитна) седница СО Свилајнац

           Одборници у опозицији (СНС и ГГ „За бољи Свилајнац“) активно су учествовали у дискусијама.

Дневни ред.

Дневни ред.

         Седници је присуствовало 40 одборника, од укупно 47, а разматрана је 31 тачка дневног реда. На примедбу одборника опозиције да због проглашења седнице као хитне и доставе материјала три дана пре одржавања није било времена да се он проучи, дат је одговор да се то чини због тренутне епидемиолошке ситуације у држави и општини. По првој тачки дневног реда потврђен је мандат одборнику Мирољубу Спасојевићу из ГГ „За бољи Свилајнац“.

Детаљ са седнице.

          Друга тачка дневног реда била је: Усвајање Извештаја о извршењу буџета општине Свилајнац за период 01. 01. до 30.09.2020. године. Одборник Милан Тасић је у дискусији истакао да је извештај нетранспарентан и да је пуно средстава утрошено на Субвенције јавним не финансијским предузећима и организацијама којима је до сада уплаћено 56 милиона динара, затим за донације, дотације и трансфере исплаћено је 57 милиона, а као подршка приватним предузећима 454 хиљаде. Даље је навео да има плаћања великих камата због кредита који на дан 30. септембар износи 2.414 820 евра. Оценио је да се средства нису домаћински трошила, већ да се „бахато“ понашало и да се сада рефинансирају приспеле камате и кредити како би општина била ликвидна. Запитао се и зашто су услуге по уговору дупло веће од плата запослених у општини? Сматра да се буџет мора рационалније трошити, али да ће и овај извештај бити усвојен јер коалиција на власти има већину у скупштини општине.

Председник општине, Предраг Милановић.

          Јавности ради, одговоре на примедбе одборника Тасића дао је председник општине Предраг Милановић. Сматра да одборник мало зна о буџету и требао је да пита, а за субвенције приватним предузећима су утрошена средства за енергетску ефикасност зграда. Послови по уговору је ангажовање одређеног броја радника на озакоњењу објеката који се ради у сарадњи са Владом Србије. Том приликом није коментарисао задужење општине. Одборници из опозиције констатовали су да је извештај о извршењу буџета непрегледан односно прилагођен законској форми тако да су тражили појашњења у виду допунског образложења о приходима, расходима и дуговањима. Констатовали су да је општина задужена 30% од буџета и да неће гласати за извештај, а било је и примедби да нису била издвојена средства за „Синђелићеве дане“ вишегодишњу манифестацију. Извештај је усвојен са 27 гласа за и 13 против.

           У неколико тачака расправљано је о проширењу делатности КЈП „Морава“ и то управљање јавним паркиралиштима. Реализација ове делатности најављена је за пролеће, водиће се рачуна о станарима и запосленима у зони паркиралишта, а биће и могућности куповине дневне или месечне карте.

            По тачки 14. Разматрање предлога решења којим се даје сагласост на Програм рада Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом за 2021. годину, за реч се јавила одборик Данијела Икановић(СНС). Она је указала да Програм рада Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом говори највећим делом о реализовању услуга социјалне заштите. Све делатности које су наведене изузев здравствене заштите су један део области из рада Центра за социјални рад. Преузимањем функција Центра за социјални рад сматра да се исти деградира. Полако али сигурно се преузима његова примарна делатност рада и пребацује Центру за бригу о породици. Мишљења је да се овим поступком потврђујете намера да се Центар за социјални рад доведе у пропало стање у коме се и налази. Оценила је да то отпочело довођењем на место в.д. директора Горице Гајић која, по њеном мишљењу, није компетента за ову функцију. Указала је и на све већи број лица из Свилајнца који се налазе у казнено поправним домовима као учесници или саучесници. Најчешћа су дела крађе, насиље или наркоманија. Сматра да је потребније да се Центар за бригу о породици фокусира на ову популацију кроз разне програме. Присутно је и вршњачко насиље у нашим школама, основној и средњој. Адолесценти користе разне медикаменте као што су антидепресиви или психостабилизатори као врсту дроге у комбинацији са алкохолом и често се приводе у полицијске станице. Оценила је да је ова област веома важна за Свилајнац и да овај план и програм треба допунити. Реплицирала је Горица Гајић, в.д. директора Центра за социјални рад која је негирала наводе Икановићке, истичући да је Центар за бригу о породици има едукативни карактер и да организује радионице. Велики број тачака односио се на разрешења и именовања нових чланова управних и надзорних одбора.

           За заменика секретара скупштине општине именован је Душан Радевић, који од 2018. ради разноврсне послове у општинској управи.

           Одборник Др Саша Атанацковић ( ГГ „За бољи Свилајнац“ Др Тања Лаловић) је поднео оставку која је већином гласова прихваћена.

            По тачки 31. Питања и предлози одборника поново су их само постављали одборници из опозиције. На неколико питања одборника Милана Тасића одговорио је председник општине, а односила су се на отварање фискултурне сале у Средњој школи у Свилајнцу, изградњу топловода. Одборника Микицу Микића из Кушиљева питао је како су утрошена дата средства МЗ Кушиљево, а одборника из Гложана докле се стигло са иградњом предајника за мобилну телефонију. Ненад Стојковић питао је да ли се могу одложити за пролеће послови сече шибља поред њива јер су пољопривредни радови у пуном јеку. Радиша Љубисављевић затражио је да у писменој форми добије одговор колика су издвајања за пољопривреду за период од годину дана. Ивана Ојданић упитала је где одлази новац када је у питању Природњачки центар. Уколико он ради са губитцима народ то мора да зна да би се променило стање. У том случају он мора добити новог власника који би се финансирао из републике. Да ли ће и убудуће бити његов буџет 500 хиљада евра и бити рентабилан када се почне бавити продајом топлотне енергије? Питала је и када ће престати тортура запослених у Дечијем вртићу око исплате плата запосленима. Мирољуб Спасојевић је питао зашто је велика цена изношења смећа за старачка домаћинства на селу. Затражио је и објашњење у ком статусу је Задружни дом у Црквенцу који је изграђен 1936. године. Поставио је питање добијања бесплатних садница за Удружења грађана, покренуо је иницијативу за изградњу споменика Димитрију Катићу, који је био председник Скупштине Србије 1891. и 1892. године и имао заслуга за развој задругарства у Ресави.

            Одговарајући на нека од питања председник општине Предраг Милановић је, на моменте и са дозом ироније, полемисао са појединим опозиционим одборницима који су и једини дискутовали на овој седници. Објаснио је да је општина наградила 54 студента који су имали просек оцена изнад 9, као и да су исплаћени пољопривредницима трошкови осемењавања крава за прошлу годину. Оценио је да је посета француског амбасадора Свилајнцу била веома корисна. Најавио је могућност завршетка радова на топловоду за почетак следеће године, као и да је Спортска хала у Средњој школи у фази пријема објекта. Епидемиолошку ситуацију оценио је као сложену нарочито због чињенице да има заражених међу запосленима у Дому здравља и Комуналном јавном предузећу „Морава“.

Детаље са седнице (1. део) можете видети на вези испод.

Р.П.

На сцени двоструки стандарди – Скупштинска заседања у Свилајнцу некада и сада

Да ли су забране „неподобним“ медијима наша свакодневница?

          Октобра 1999. године Општински одбор тадашње Демократске странке у Свилајнцу у свом листу објавио је саопштење поводом забране снимања девете седнице СО Свилајнца. Екипи ТВ „Свитела“ био је забрањен улазак у салу. Доласком на власт демократа 2008. године настављено је са забранама. То се поновило и ове године приликом одржавања конститутиве седнице. Сниматељу ТВ „Ресаве“ и „Ресавског поштоноше“ забрањен је улазак у салу Центра за културу где се одржавају седнице.

Копија Ресавског гласника из 1999. године.

           Све забране рада новинара су за осуду, локална власт не може бити изнад народа јер је он бира. Кршење Закона о локалној самоуправи и Пословника о раду Скупштине општине Свилајнац су такође за сваку осуду. Оскудни извештаји на друштвеним мрежама и селективно урађене тв репортаже нису у интересу грађана који траже пуну информацију о раду оних које су изабрали.

           Радује чињеница да се, за разлику од вишегодишње праксе, на скупштинским седницама дискутује и траже додатна објашњења о појединим тачкама дневног реда. За сада то чине одборници који припадају опозицији што показује њихов интерес да се буџетска средства троше рационалније. За бољи рад скупштине неопходно је и стриктно поштовање Пословника о њеном раду, а то је да се материјал за седницу доставља пет дана пре заказане седнице. На ово кршење пословника управо су указали опозициони одборници.

Саопштење за јавост

Забрањен рад сниматељу у Свилајнцу

         Конститутивној седници СО Свилајнац заказаној за 15. јули у 8 и 30 часова забрањен је улазак тв сниматељу у салу Центра за културу која има око 250 места и балкон. Из кабинета председника општине сниматељу је усмено речено да нема снимања и присуства у сали због актуелне пандемије корона вируса. Претходног дана уредништво је остварило контакт са општинском службом за сарадњу са медијима када је речено да нема препрека за снимање и рад. Наводно на дан одржавања седнице донета је одлука, коју нисмо добили у писаној форми, да је новинарима забрањен улазак у салу како се не би повећавао број лица због епидемије, а скупштину чине 47 одборника. У општини није проглашено ванредно стање. Корона вирус је, по нашем мишљењу, био само изговор да се спречи рад ТВ Ресави и Ресавском поштоноши и то није први пут. Простор на балкону могао је бити резервисан за новинаре. На конститутивној седници 2008.године забрањен нам је улазак од стране брата функционера општине. Сличну судбину смо доживели и у Ресавској библиотеци када сниматељу није дозбољен улазак у објекат на дан јубилеја.

Најоштрије осуђујемо овакав поступак локалних власти, која годинама дели медије на „подобне“ и „неподобне“. Јавни је интерес да грађани буду обавештени о раду скупштине општине коју су изабрали на изборима. Бахатост локалних власти у Свилајнцу заслужују најоштрију осуду ресорног министарства, медијских удружења јер овакви поступци неће допринети побољшању медијске слике у Свилајнцу, а житељи су ускраћени за благовремено и истинито информисање.

Редакције ТВ Ресаве и Ресавског поштоноше

Свилајнац 15.07.2020. године

          За наредну четврту седницу СО Свилајнац надамо се да ће се поштовати пословник, али и дозволити несметан рад новинарима.

Р. П.

Предшколци у Свилајнцу заточеници локалне власти

          После кадровских промена у вртићу локална власт је, на жалост, одлучила да ускрати даље финансирање ове установе. Група грађана „Свилајнац чува будућност“ од јунских избора поново је на власти. Кадровске промене у тој предшколској установи нису по њиховој вољи. Експресно је бивша директорка вртића именована за првог човека научне установе Природњачки центар Свилајнац. Очигледно је да се није водило рачуна о интересима научне установе већ политике. На цени је поливалентан кадар који може да се поставља по потребама власти. Јавна установа са годишњим суфинансирањем општине од 40 до 60 милиона динара тако је добила стручњака из вртића.

         Деловање УНИЦЕФ-а нарочиту пажњу посвећују деци и њиховој будућости. Програми подршке деци у раном узрасту представљају прилику да се детету омогући адекватна исхрана, подстицај и сигурност који су му потребни за развој мозга и за остваривање потенцијала. Улагање у развој деце у најранијим годинама и подршка њиховим породицама прилика је да се унапреде услови за децу, нарочито за ону која живе у најнеповољнијем положају. Таквим улагањем остварује се вишеструка добит – за децу сада, али и за друштво у будућности.

          Подршка деци најмлађег узраста подразумева свеобухватни приступ политикама и програмима за децу и њихове родитеље, старатеље и окружење у којем живе. Дете мора да буде здраво и заштићено, да одраста у породици, да има основу за школовање, касније за запослење, и да избегне ризик од сиромаштва. Зато је важно да цео систем буде у функцији подршке детету и родитељству, као што је подједнако битно да се сви заједно подсетимо колико је рани развој важан за сазнајне, емоционалне, психолошке и физичке потенцијале.

          Влада Републике Србије препознаје важност бриге о деци и значај развијања услуга подршке деци, породици и родитељству, које реализује кроз низ различитих мера и политика, пре свега у системима здравља, образовања и социјалне заштите.

          Када се све ово има у виду неразумне су одлуке локалне власти да се ускрати финансирање предшколске установе. Васпитачи су остали без личних доходака, а деца без редовног снабдевања храном и хигијенским средствима. Још више чуди одлука општинског већа у коме је и пет доктора који су подржали предлог да се Дечијој установи „Дечија радост“ ускрати даље финансирање. Како је могуће да се у једној цивилизованој и правно уређеној средини одређени неспоразуми решавају ускраћивањем финансијских средстава који директно утичу на опстанак деце у вртићу? Сви новонастали проблеми, без обзира ко их је изазвао, морају се решавати без „кажњавања“ деце. И слоган владајуће СНС на изборима је био „Александар Вучић – за нашу децу“. Зашто ова држава нема снаге да заштити децу без обзира ко их и на који начин угрожава? Децу не сме угрожавати ни једна политика, група или појединац, а најмање локална власт.

         Због тога је и овај текст апел да се власт уразуми и прекине тортуру, а држава да употреби све расположиве инструменте и заштити децу и васпитаче у Свилајнцу.

Р. П.

Изабран нови МО СПС-а у Кушиљеву

           Окупљање оцијалиста уследило је после распада у Месном одбору у Кушиљеву и Општинском одбору у Свилајнцу. Постојао је велики јаз између оданих идејама и верних програму социјалне правде и оних који су их отерали из СПС-а.

           Сазвана је конференција чланова СПС-а Кушиљева од оних који су га оснивали до ових који су се касније родили и остали верни идејама СПС-а и програму у тешким тренуцима после изборног неуспеха у своме селу.

          Изабран је једногласно Месни одбор Социјалистичке партије Србије у Кушиљеву од 15 чланова и Секретаријат од пет чланова. За председника је изабран Зоран Милосављевић – Зоја један од оснивача СПС-а као и његов заменик Владица Вукић верни социјалиста и активиста. Први задатак је повратак чланства и јачање заједништва као у време када су имали поверење народа у Кушиљеву. Оградили су се од деловања и поступка свога члана, високог функционера ОО СПС-а члана Општинског одбора Свилајнац који је одлуком Главног одбора искључен из СПС Србије.

          Послата је порука као и подршка руководству СПС-а да су преузели одговорност за функционисање партије у једном од највећих села Србије и спровођење програма који је у суштини и најбољи. Одговорност је увек красила социјалисте за резултате рада у партији.Чланство заслужује да га воде најбољи кадрови који су се доказали радом и личном примером .

Р. П.

Месни одбор СПС-а Кушиљево – следи пут партије

         Председник СПС-а Месни одбор Кушиљево Милош Милановић после избора поднео је неопозиву оставку која је прихваћена. Разлог оставке је заузетост и веома лошег резултата СПС-а у једном од највећих села Србије. Од некада највећег уточишта социјалиста пре осам година сада су и групе грађана имале више успеха од СПС-а. Најлошији резултат од 1990 године. Социјалисти Кушиљева су први кренули са оздрављењем партије у своме селу где има много симпатизера и чланова који су окренули леђа руководству СПС-а Свилајнац . Нешто раније је реаговао Главнни одбор СПС-а Београд искључио подпредседника ОО СПС-а Свилајнац из чланства,а председнику ОО СПС – а изрекао опомену пред искључењем за само два одборника у 21 селу и средишту општине . Искључени функционер ОО СПС-а родом је из Кушиљева, пребегао јје у власт и као кворум постао функционер и наводно је „брзовозно“ учлањен у групу грађана која је на власти. Нанета је велика штета угледу СПС-а Свилајнац , чланству симпатизерима , изгубљено поверење, јер је руководство злоупотребило партију и поверење не слушајући глас социјалиста. Чланство тражи да врате мандате СПС- у које ће одлучити коме ће дати поверење. Чланство и бирачи су рекли своје.

Група оснивача СПС Свилајнац „Јавност и самоуправа“

Р. П.

Локални избори 2020.године у Свилајнцу

Да ли ће уложене жалбе утицати на коначне резултате?

          За локалне изборе било је пријављено шест странака, партија и група грађана. Под редним бројем 1. група грађана „Свилајнац чува будућност“, а носилац листе је Предраг Милановић. Следе Група грађана „Само напред Свилајнац“ чији је носилац Ненад Миладиновић, а под бројем 3 је Српска напредна странка, носилац листе је Данијела Икановић. Под редним бројем 4 су Коалиција СПС и ЈС, под бројем 5 Група грађана „Нова снага Свилајнца, носилац листе Слађан Симић – Симке и под бројем 6 Група грађана „За бољи Свилајнац“ чији је носилац др Татјана Тоскић – Лаловић.

Бирачко место у ватрогасном дому.

 

Предизборне тензије

          Атмосферу пред изборе пратиле су мање тензије, због одређених кадровских промена у појединим јавним установама. То је узроковало непотребну напетост, па и оцене локалних челника да евентуалне промене нису оправдане. За изношење таквих ставова користили су поједине медије који већ неколико година имају финансијску подршку општине за њихове пројекте о информисању грађана. Са друге стране, на писање других медија о неправилностима у раду локалне власти реаговало се бурно наговештавајући да ће се цео случај судски окончати. Било је и указивања од стране локалне власти на наводне, само визуелне претње неких „набилдованих момака“, без навођења детаља. Устаљену шему промотивних наступа имала је група грађана која је осам година на власти уз коришћење свих расположивих ресурса. Донекле је оваквој „гламурозној кампањи“ уз ангажовање већине директора јавних установа, здравствених и просветних радника, парирала СНС која је имала подршку појединих министара. Остале групације су скромније и непосредније комуницирале са гласачким телом у општини.

          Тензије су почеле неколико дана пре избора пребројавањем гласачких листића који су пристигли у Општинску изборну комисију (ОИК). Председница комисије је одбила да печатира врата просторије где се налазе листићи, по закону комисијски. Сутрадан је при бројању недостајало 20 листића. Кључ од просторије имају само председница ОИК Оливера Станојевић и заменик председнице комисије Радан Зиндовић. Непечатирање просторија по закону пријављено је полицији, а по нестаку листића поднета је и кривична пријава против НН лица. Непосредно пред изборе установљена је куповина гласова по селима, неколико лица је привођено на разговоре у полицију. Затим су бирачима чињени уступци, оверавање здравствених књижица за пољопривреднике, дељење спортске опреме, неких других давања па и новца. Обећавана су радна места, а у изборне сврхе коришћена су и лица која примају социјалну заштиту. Уочено је и присуство лица изван општине који су пружали логистичку подршку Српској напредној странци. То је изазвало велику буру па и вербалне реакције локалне власти.

Изборни дан

          На дан избора било је и неумерених изјава да су појединци покушавали да уђу на бирачка места, да су кружили аутомобилима, о чему су експресно, без ваљаних доказа, извештавали поједини медији блиски локалној власти. Уз неке мање примедбе на понашање појединаца око бирачких места других примедби није било. Пред и на сам дан избора остало је нерешено питање каква је судбина 20 несталих листића. Уз коришћење такозваног „бугарског воза“ појединци су могли утицати на коначан резултат избора. У току гласања на појединим бирачким местима констатовано је да има вишак или мањак гласачких листића приликом контролног пребројавања. На крају гласања неки чланови бирачких одбора нису добили копију записника јер наводно није било примерака за све.

Уложене жалбе на ток гласања

          Рок за подношење жалбе ОИК-у на изборни ток је 24 часа од затварања бирачких места. Међутим 23.јуна у 19 часова, сат времена пре истека рока за жалбе ОИК је одржала седницу на којој су прелиминарни резултати проглашени као коначни и тим поводом издала је и саопштење. Жалбу на изборне резултате, истог дана, у 19 и 35 предала је СНС и Група грађана За бољи Свилајнац. Примедбе су се, између осталог, односиле на следеће:

 – На бирачком месту бр. 10 у амбуланти у Бобову пронађено је 4 (четири) листића вишка за локалне изборе, такође и разлика између резултата у записнику и званичних резултата Општинске изборне комисије. Председник комисије на бирачком месту наводно није дозволио да се та чињеница записнички констатује.

– На бирачком месту бр. 6 у згради бивше месне заједнице у Свилајнцу због неслагања између резултата у записнику са бирачког места и званичних резултата општинске изборне комисије. Разлика је била 9 (девет) листића.

– На бирачком месту број 8 у Основној школи у Кушиљеву због неслагања између резултата у записнику са бирачког места и званичних резултата општинске изборне комисије.

– На бирачком месту број 22 у основној школи у Дубници због неслагања између резултата записнина са лица места и званичних резултата општинске изборне комисије.

Општинска изборна комисија треба да у року од 48 часова одговори на уложене жалбе. За сада нема ни званичних саопштења полиције о судбини несталих листића.

Прилог: Обавештење и саопштење ОИК-а

ОБАВЕШТЕЊЕ ОПШТИНСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ О УСВАЈАЊУ РЕЗУЛТАТА ГЛАСАЊА

Објављено: 22/06/2020

Општинска изборна комисија општине Свилајнац заседала  је данас, утврдила резултате гласања на изборима за одборнике СО Свилајнац одржаних 21. јуна 2020. године и извршила расподелу мандата.

Расподела мандата по изборним листама:

  1. “ПРЕДРАГ МИЛАНОВИЋ – СВИЛАЈНАЦ ЧУВА БУДУЋНОСТ”, број мандата: 23 мандата,

  2. „САМО НАПРЕД СВИЛАЈНАЦ“, број мандата: 2 мандата,

  3. “АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ”, број мандата: 16 мандата,

  4. “ИВИЦА ДАЧИЋ – СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ (СПС), ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА (ЈС) – ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА”, број мандата: 2 мандата,

  5. „НОВА СНАГА СВИЛАЈНЦА – СЛАЂАН СИМИЋ“, број мандата: 0 мандата,

  6. “ДР ТАЊА ТОСКИЋ – ЗА БОЉИ СВИЛАЈНАЦ”, број мандата: 4 мандат

На слици: Бирачко место у ватрогасном дому

У Свилајнцу проглашено шест листа

  За предстојеће локалне изборе који ће се одржати 21. јуна 2020. године у општини Свилајнац проглашено је шест листа. Под редним бројем 1. је група грађана „Свилајнац чува будућност“, а носилац листе је Предраг Милановић. Затим следе група грађана „Само напред Свилајнац“ чији је носилац Ненад Миладиновић, а под бројем 3. је Српска напредна странка, носилац листе је Данијела Икановић. Под редним бројем 4. су Коалиција СПС и ЈС, под бројем 5. група грађана „Нова снага Свилајнца, носилац листе Слађан Симић – Симке и под бројем 6. група грађана „За бољи Свилајнац“ чији је носилац др Татјана Тоскић – Лаловић. Пуну листу са 47 одборника имају „Свилајнац чува будућност“ и Српска напредна странка, док остали имају мање кандидата.

Кандидати и изборни штандови.

Свилајнац, 7. јун 2020.

Фото и текст: Б. Ж.

Да се подсетимо избора 2016. године

Изабрано ново руководство у Свилајнцу – На челу општине досадашњи председник Предраг Милановић

На конститутивној седници одржаној 4.априла уз учешће свих новоизабраних одборника у скупштини формирана је општинска власт.

Седницом је председавао најстарији одборник Радиша Алексић, са одборничким мандатом СНС и четири најмлађих одборника. Већином гласова изабрани су:

за председника скупштине општине изабран је Др ветерине Владан Рајковић,

за заменика председника скупштине општине изабран је Др ветерине Мирослав Маринковић,

за секретара општине изабрана је дипл.правник Ивана Пауновић,

за председника општине дипломирани економиста Предраг Милановић,

за заменика председника општине правник Драгана Радевић,

и седам чланова општинског већа и то:

-Мирослав Николић, адвокат, Данило Вучковић, пољопривредни техничар, Александра Гогић доктор медицине, Дејан Василијевић, предузетник, Микица Микић еконимиста, Миодраг Павловић, пензионер, Драган Миљковић машинског техничара.

Конститутивна седница СО Свилајнац после локалних избора 2016.

Конститутивна седница СО Свилајнац после локалних избора 2016.

          Да се подсетимо у новом скупштинском сазиву листа „Свилајнац чува будућност –Предраг Милановић има 24 одборничка места, листа „Александар Вучић-Србија побеђује“ 19, а коалицији СПС и ЈС припало је 4 мандата од укупно 47 одборничких места.

         На крају ове седнице у име изабраних функционера захвалио се председник општине Предраг Милановић истакавши да ће у наредном периоду бити настављен темпо даљег развоја општине и стварања бољих животних услова бригом о школству, култури, привреди,попуњавањем индустријске зоне, пољопривреди, инфраструктури, регулацији реке Ресаве, реформи јавног сектора, пензионерима, спорту, изградњи фискултурне хале у средњој школи, брига о манастирима и црквама, изградњи Пчеларског центра и даљем развоју науке и туризма помагањем Природњачког центра, а нарочито бригом о школовању младих кроз стипендирање.

          Изразио је спремност за сарадњом са свим странкама у општини. Конститутивној седници су присуствовали и ранији председници опоштине Миодраг Савић и Момчило Милошевић.

Текст и фото Р. Угрнић


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420