Да се подсетимо избора 2016. године

Изабрано ново руководство у Свилајнцу – На челу општине досадашњи председник Предраг Милановић

На конститутивној седници одржаној 4.априла уз учешће свих новоизабраних одборника у скупштини формирана је општинска власт.

Седницом је председавао најстарији одборник Радиша Алексић, са одборничким мандатом СНС и четири најмлађих одборника. Већином гласова изабрани су:

за председника скупштине општине изабран је Др ветерине Владан Рајковић,

за заменика председника скупштине општине изабран је Др ветерине Мирослав Маринковић,

за секретара општине изабрана је дипл.правник Ивана Пауновић,

за председника општине дипломирани економиста Предраг Милановић,

за заменика председника општине правник Драгана Радевић,

и седам чланова општинског већа и то:

-Мирослав Николић, адвокат, Данило Вучковић, пољопривредни техничар, Александра Гогић доктор медицине, Дејан Василијевић, предузетник, Микица Микић еконимиста, Миодраг Павловић, пензионер, Драган Миљковић машинског техничара.

Конститутивна седница СО Свилајнац после локалних избора 2016.
Конститутивна седница СО Свилајнац после локалних избора 2016.

          Да се подсетимо у новом скупштинском сазиву листа „Свилајнац чува будућност –Предраг Милановић има 24 одборничка места, листа „Александар Вучић-Србија побеђује“ 19, а коалицији СПС и ЈС припало је 4 мандата од укупно 47 одборничких места.

         На крају ове седнице у име изабраних функционера захвалио се председник општине Предраг Милановић истакавши да ће у наредном периоду бити настављен темпо даљег развоја општине и стварања бољих животних услова бригом о школству, култури, привреди,попуњавањем индустријске зоне, пољопривреди, инфраструктури, регулацији реке Ресаве, реформи јавног сектора, пензионерима, спорту, изградњи фискултурне хале у средњој школи, брига о манастирима и црквама, изградњи Пчеларског центра и даљем развоју науке и туризма помагањем Природњачког центра, а нарочито бригом о школовању младих кроз стипендирање.

          Изразио је спремност за сарадњом са свим странкама у општини. Конститутивној седници су присуствовали и ранији председници опоштине Миодраг Савић и Момчило Милошевић.

Текст и фото Р. Угрнић

САЗНАЈТЕ ПРЕ ДРУГИХ, ОБАВЕСТИТЕ ИХ:

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email