Велико признање Културно -просветне заједнице Србије – Вукова награда Миомиру Нешићу

Spread the love
Spread the love
Миомир Нешић

 

Велико признање Културно -просветне заједнице Србије. Вукова награда Миомиру Нешићу. Поводом 60 година Културно-просветне заједнице Србије додељене су Вукове награде. Међу лауреатима ове престижне културне награде је и наш суграђанин Миомир Нешић. Ликовни педагог, песник и свестрани културни радник, награђиван је за своја дела на разним конкурсима и манифестацијама у Србији и бившим југословенским републикама.

Миломир Нешић, песник и сликар.

Нешић је члан Удружења књижевника Србије, Књижевног клуба Ђура Јакшић у Јагодини, један од оснивача ликовне колоније „Црквеначка палета“ која је радила у просторијама Виноградарског подрума „Навип“ 25 година. Као ликовни педагог организовао је ђачке колоније и изложбе слика. Миомир Нешић је данас пензионер који је оставио генерације својих ученика да шире и чувају културу и традицију Србије и Ресаве. Зато је Вукова награда у правим рукама.

Р. П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420