На бувљим пијацама ниже цене

Бувља пијаца Смедеревска Паланка
Spread the love
Spread the love

Велике гужве и без рекламе

Постаје правило да су бувље или најлон пијаце викендом изузетно посећене. Ту се може наћи „од игле до локомотиве“ по изузетно ниским ценама. Половни „маркирани“ одевни предмети се могу наћи и по невероватних 20 динара. А продаје се све, чак и по нека уметнина велике вредности. Мајстори траже делове, пољопривредници алате, а међу посетиоцима се налазе нумизматичари и колекционари. Међу тезгама се нуде освежавајућа пића, а отворени су и ресторани и „народне кухиње“. Често продавци и преспавају на пијаци. Иако је све јевтино велики новац је у оптицају. Да ли је то сива или нека друга економија за мало пара можете се обући или наћи жељени предмет.
Собзиром на то да и на десетине хиљада посетилаца дође на пијаце, неопходно је да пијачне управе више пажње посвете хигијени, а санитарне испекције храни која се по тезгама слободно продаје. И док Најлон пијаца у Новом Саду има уређеније паркинге, продајне просторе, ресторане и мокре чворове у Смедеревској Паланци је много више импровизације где општа чистоћа није на завидном нивоу. Бувљих пијаца има и свуда у свету.

Због тога би градови и општине морале више средстава уложити у побољшање услова и за продавце и куце. Најбитније је да сви буду задовољни и да се сачува здравље.

РП

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420