Сарадња руских и српских предузетница

КЛУБ ПРВИХ ЖЕНА
Spread the love
Spread the love

Пословна асоцијација “Клуб првих жена” била је домаћин делегацији жена предузетница из Санкт Петербурга, представницама асоцијације Бизнис Петербуржанка. Сусрет је уприличен у Привредној комори Београда и том приликом сурушке и српске предузетнице представиле активности својих асоцијација, као и законодавни оквир и привредно окружење у коме послују.

Представнице два удружења истакле су да се српске и руске предузетнице залажу за освајање што више места у парламентарном животу иинституцијама у којима се доносе политичке и економске одлуке и усвајају закони који креирају свакодневни живот обе земље. Заједничко женама које су предводиле српске и руске предузетнице у разговорима у Привредној комори Београда јесте што су обе из енергетског сектора. Председница Скупштине Клуба првих жена, Марија Стевановић је директорка Термоелектране Морава у Свилајнцу док је председница асоцијације Бизнис Петербуржанка, Зоја Виниченко Петровна била на челу једне руске термоелектране у својој пословној каријери, да би потом постал главни инжењер за тестирање војне опреме у Бојконуру. Сада се обе баве промоцијом жена у бизнису нанационалном и глобалномплану и ширењем међународне мреже женског предузетништва.

 

  • КЛУБ ПРВИХ ЖЕНА
  • КЛУБ ПРВИХ ЖЕНА
  • КЛУБ ПРВИХ ЖЕНА
  1. 1
  2. 2
  3. 3

“Осим чињениче да две земље повезује и историјско пријатељство, иста вера и традиција српске и руске пословне жене спремне су да много више него до сада допринесу развоју билатералне економске сарадње. Потребно је да повећамо присуство на руском тржишту јер имамо довољно квалитетне робе а о можемо постићи заједничким наступом малих произвођача и њиховим удруживањем“, истакла је председница Скупштине Клуба првих жена Марија Стевановић. На састанку у Привредној комори Београда успостављена је платформа за даљу сарадњу у женском бизнису И змеђу Србије и Русије која се базира на директним контактима и заједничким пројектима, а једна од иницијатива јесте да се уведе заједнички портал за размену информација и пословне контакте.

Бизнис Петербуржанка је Асоцијација за женско предзетништво основана пре 20 година чије су чланице жене лидери из око 350 компанија које запошљавају више од седам хиљада радника, а десеточлана делегација окупила је извршне руководиоце из текстилне, прехрамбене и електричне индустрије, туризма, информационих технологија и других сектора. Скуп у Привредној комори Београда отворили су извршни дирецтор ове Коморе, Светозар Крстић и народна посланица, представницаЖенске парламентарне мреже у Скупштини Србије, Александра Томић. Учесницама су се обратили економски саветник у Амбасади Русије у Београду, Андреј Хрипунов и саветник у Министратсву привреде Душан Кормановски. Своје предузетничко искуство гошћама из Русије представила је власница AMC Afrodit Mode Collection Афродита Бајић чију су фабрику у Земуну после пленарног скупа и појединачних пословних разговора посетиле гошће из Санкт Петербурга.

Д. К. Ђ.

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.