Кисељење поврћа – традиционална метода обогаћивања намирница

Spread the love
Spread the love

Кисељење поврћа – традиционална метода обогаћивања намирница

forum-klix-ba-paprika
Фото  http://forum.klix.ba/

Кисељење поврћа је веома стар и опробан начин припремања здраве зимнице. Многе врсте сазревају у јесен и уз неколико темељних правила зимницу можете успешно и једноставно сами припремати. На овај начин може се припремити залиха пробиотика све до пролећа.

http://www.recepti.com/
Фото – http://www.recepti.com/

За кишељење се користи здраво поврће и то: паприка, корен целера, купус, цвекла, краставци, шаргарепа, тиквице и друго. Поврће природно садржи бактерије млечно-киселог врења. У повољним условима влаге, темпаратуре и без присуства ваздуха разноврсни шећери из намерница претварају се у млечну киселину. Тако намернице попримају специфичан киселасти укус.  Ферментисане намирнице сачуваће своје темељне нутритивне вредности. Још ће и додатно бити обогаћене вредним витаминима К и Б комплекса и ензимима, док ће нека влакна постати мекша. Овакве намернице су лакше сварљиве.

РП

 

 

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420