Удружење воћара и виноградара „Димитрије Катић“

Димитрије Катић
Spread the love
Spread the love

Удружење воћара и виноградара „Димитрије Катић“ Црквенац – Свилајнац

Саопштење за јавност

    Управни одбор на својој седници 6.10.2016.године разматрао је одговор о додели средстава преко канцеларије за локални и економски развој о коме је одлучивало Извршно веће СО Свилајнац. Удружење је за своје потребе 2016.године конкурисало за суму од 130 хиљада динара, један део би се утрошио за организовање стручних предавања и обилазак малинара у Ариљу. Други део средстава користио би се за идавање књиге о Димитрију Катићу поводом 170 година од рођења и 120 година од оснивања прве земљорадничко-кредитне зтадруге у Ресави. Планом и програмом рада за 2015-2019 Удружерње је предвидеко да се годишње засади 10 до 15 хиљада садница воћа и винове лозе.

    Прошле 2015. године Удружење је преко аграрног фонда СО Свилајнац конкурисало за 14 својих чланова у укупном збиру 9 хиљда садница које би засадили на својим поседима. Приликом обављеног разговора са челницима фонда речено је да није изводљива бесплатна подела јер се крши закон о јавним набавкама. Фонд је располагао са 9 милиона динара, а за потребе 14 чланова утрошило би се милион динара. Како су подељена средства и коме не знамо? На пример СО Деспотовац је за 2015. годину Удружењу „Плава шљива“ бесплатно поделила 5 хиљада садница што раде и неке друге општине у Србији.

     Управни одбор донео је одлуку и захваљује се на додели 30 хиљада динара које неће користити већ их враћа Извршном већу СО Свилајнац за њихов уложени труд и рад. Тражимо да седнице аграрног фонда и Извршног већа СО Свилајнац буду отворене за јавност како би корисници могли да буду присутни приликом одлучивања о додели средстава.
Удружење воћара и виноградара“Димитрије Катић“ ради на подизању засада малина личним средствима својих чланова. Организована је и посета малинарима у Ариљу и обилазак засада и размена искустава. Пут је реализован средствима Удружења.

06.10.2016.године               за Управни одбор Удружења

[tabs]
[tab title=“Tвитер“]


[/tab]
[/tabs]

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420