Малинари из Ариља у Ресави

Фото: http://www.znanjenapoklon.rs/clanci/vocarstvo/sorta-maline-polka.html
Spread the love
Spread the love

Малинари из Ариља у Ресави

Наставак заједничког рада

Фото: http://www.znanjenapoklon.rs/clanci/vocarstvo/sorta-maline-polka.html
Фото:
http://www.znanjenapoklon.rs/clanci/vocarstvo/sorta-maline-polka.html

Јесенас, новембра 2016.године у сарадњи са Земљорадничком задругом „Агро-еко воће“ из Ариља чланови Удружења воћара и виноградара „Димитрије Катић“ су засадили преко 50.000 хиљада садница малина сорте полка. Саднице су обезбеђене личним средствима чланова уз гаранцију квалитета и здравственог стања задруге из Ариља. На састанку који је заказан за први фебруар, у црквеначком подруму уследиће договор око обезбеђења минералних ђубрива, средстава заштите, саветодавна и контролна функција, као и набавка система за наводњавање и друге опреме укључујући и механизацију.

Средства ће бити допремљена малинарима на својим поседима. Најважније је да ће уз гаранцију задруге из Ариља бити откупљен сав род малина уз потписивање уговора о кооперацији. Откупно место за чланове Удружења, и кооперанте биће на територији општине Свилајнац. Цена и услови пословања су обезбеђени као и за чланове задруге у Ариљу за 2017. годину.

Р.П.

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420