У Ресави засађено више од осамдесет хиљада садница малина

Spread the love
Spread the love

Активности Удружења воћара и виноградара „Димитрије Катић,, из Црквенца – Свилајнац

У Ресави засађено више од осамдесет хиљада садница малина

Нове засаде малина у Ресави, на парцелама коопераната, Земљорадничке задруге „Агро – еко воће“ из Ариља обишао је директор Божо Јовковић. Конставовано је да су засади добро поднели хладну зиму и на почетку вегетације обављено је прво прихрањивање. Урађен је попис опреме који ће се допремити на имања малинара као и средства заштите за прво прскање по таблицама које су под контролом стручњака задруге. Плаћање ће се извршити из текуће производње малина. За следеће уношење минералних ђубрива које ће се обавити до краја априла договорено је да се допреми ових дана. Очекује се да малинари у Ресави примене савете који ће донети добар род.

Саветовање младих пољопривредника и чланова удружења од стране пољопривредно стручне службе из Јагодине одржано је средином априла у Црквенцу.  Упознати су са начином коришћењем средстава за младе произвођаче што је привукло њихову пажњу јер су бесповратна средства и до 75 посто .Министарство пољопривреде понудило је ограничена средства и треба конкурисати до 15 маја. Инжењер Јоцић, из стручне службе из Јагодине, понудио је и помоћ при анализи узорака земље са парцела младих пољопривредника која је бесплатна за регистрована пољопривредна газдинства. Договорено је да се одржи и предавање о значају хемијске анализе земљишта и гајењу пољопривредних култура.

Од Општинског већа Свилајнац ће се затражити субвенција за 14 чланова удружења који ће најесен засадити око 12000 садница разних сората воћака.  Удружење воћара и виноградара ,,Димитрије Катић,, постоји већ пет година и до сада због ,,административних,, неспоразума није користило помоћ из буџета СО Свилајнац.

Мирољуб Спасојевић
Председ.Скупш. Удр.Воћ.-Виног Дим.Катић, Црквенац-Свилајнац

https://www.facebook.com/postonosa/posts/1875545872705382

@resavskipostono #svilajnac #resavskipostonosa #despotovac
#свилајнац #вести

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420