Помен руској породици Романов и генералу Драгољубу Михаиловићу

Парастос царској породици Романов и генералу ЈВуО Драгољубу Михаиловићу
Spread the love
Spread the love

Помен руској породици Романов и генералу Драгољубу Михаиловићу

На слици су шеф кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића г-дин Дејан Дамњановић, генерални секретар Удружења г-дин Горан Павловић и председник Удружења Монархиста Србије Душан Лазаревић
На слици су шеф кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића г-дин Дејан Дамњановић, генерални секретар Удружења г-дин Горан Павловић и председник Удружења Монархиста Србије Душан Лазаревић

   У манастиру Златенац у организацији Удружења Монархиста Србије, Удружења Православно братство и кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића традиционално служен је парастос Руској царској породици Романов и генералу Југословенске војске у отаџбини Драгољубу Михаиловићу. Уз присуство преко 100 поштоваоца Руске царске породице Романов и генерала ЈВуО Драгољуба Драже Михаиловића литургију су служили протојереји Миодраг Петровић и Драги Дончић, а литургији је присуствовао игуман манастира Рукумија отац Симеон са Црквеним хором манастира Рукумија „Свети Роман Слаткопојац“ из Пожаревца.

После парастоса у порти манастира присутнима су се обратили игуман манастира Рукумија Отац Симеон, Горан Ђорђевић председник Удружења Православно братство као и шеф кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића г-дин Дејан Дамњановић који се прочитао писмо принца Владимира Карађорђевића који је потомак породице Романов и трећи наследник Руске царске круне.

Сви говорници су нагласили важност очувања православне вере, а самим тим и очувања братских односа свих православних народа као и вековне традиције монархизма у истим. Ток Другог светског рата би био другачији, као и историја света да је Русијом владала породица Романов која нам је у Првом Светском рату пружила велику помоћ и без сопственог интереса ушла у рат како би заштитили Србију. Цар Николај Романов није кријо своју љубав према Србији и несумљиво би био велика заштита Краљевини Југославије.

Детаљ из круга манастира

   С друге стране, генерал Михаиловић који је не случајно погубљен истог датума када и Романови је био први борац против окупатора у поробљеној Европи, али сплет политичких околност и договора великих сила га је од победника рата начинио губитником као и државни поредак за који се под војничком заклетвом залагао.

   Следеће године се навршава 100 године од смрти свете Руске царске породице Романов и по речима председника удружења Монархиста Србије Душана Лазаревића, тај догађај ће се подићи на још виши ниво и као и ове и предходних година, сви Општински одбори Удружења Монархиста Србије ће у сарадњи са братским удружењима широм Србије, Републике Српске и Црне горе обележити тај дан.

 

 Д. Лазаревић

https://www.facebook.com/resavski.postonosa/posts/494744437528556

 

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349