Крканлуци негде на Балкану

Предузет – нички Буџ– ет
Spread the love

Мито и К.учитељ

Крканлуци негде на Балкану


Лично позива на част ,,народна “ власт у сласт. Народ ,,одушевљен” чиновницима и не жали, а синдикати све то подржавају усред ове беде И сиромаштва. У земљи Србији индекс беде је 25 %. Општинско веће синдиката укинула “револуција” и у зграду ,,Црвене банде” усељена тв цц, мамина.

Дани школа се неизоставно и брижно обележавају, просветари живе за тај дан. Почасни гости, иће и пиће, музиканти и певаљке. Ко би рекао да “уче” сиротиња и мале плате? Нема приредби као некад, па добровољни прилози за ђаке сиромахе, да се ђаци уче хуманости и људскости. Поједини ђаци им на часове долазе гладни, пешаче да би они имали посао, не питају се да ли та деца у 21. веку имају воду, купатило или топлу одећу и обућу.

Крканлуци негде на Балкану
Крканлуци негде на Балкану

Срамотно је да директоријум о дану школе не позива своје пензионере у знак пажње и лепог васпитања, па скромни поклончић од колега, а не да све скркају на иће и пиће. Као да ова братија изгубила компас па мисли да они неће никада бити пензионери. Неки од функционера нису ни ишли или су бежали из школе па не знају како да уваже своје бивше наставнике и васпитаче. У патриотској гимназији засели жути кадрови. Понашају се као “привате”. Родитељи се буне али те устанке тв цц не преноси. И “Сиротињска кућа привате”, Мајка Тереза са пет функција и пет плата са две руке и једном главом приређује пријем за успешну и непроспавану годину и победу на изборима. Директан пренос тв цц за кориснике услуга, жртава приватизације. Окречено тазе, чим колеги виде леђа. На њена врата пише ,,нема дрва за огрев” у децембру, на степеништу галама, ври као у паклу. Траже лебац, лекове, 4.800.динара социјалне помоћи. Све чесће се види у кадру како се кези као да је у ријалитију и листа као бајаги материјал на тв пашалука све мислећи на ваша дрва. Испред њене ,,пице убице” годинама се дели клин чорба и леба на улици, по цичи зими и жаркоме сунцу. И њој тешко као и вама, 20 година у све власти и у свакој чорби мирођија, образ као ђон и гледа вас у очи.

За комуналце организоване креативне игрице за време радног времена као показна вежба, праве се фењери и столне лампе од старих гимназијских прозора. Сваки поданик власти за нову годину добиће фењер или лампицу, ко зна можда ове скаламерије сделане у директном преносу тв цц стигну и до бијенала у Венецији. Ко још у ЕУ има креативку и јавно комунално предузеће које дела уметнине за мале плате и леба? Из исте главе и камене громаде на кружном току специјално из Крепољина слетеле. Недостаје мали дино који би урликао на сваки пролаз возила. Оригинално! Семафорима одзвонило, а једини радили 24 часа, не подносе црвено ни на њима. Ваљда зато плаћамо најскупље смеће у ЕУ,  деру баке и деке, а они не стижу до контејнера. Кошење траве на гробљима постао бизнис, дотле се дошло да се опарује на гробовима почивших. Строго запошљавање на привремено – повремене послове о којима се не води евиденција о присутности на послу. Ревизор дође, региструје, али вајде нема.

Требало би организовати народни референдум да се забране сви крканлуци на рачун буџета. Смањити број посланика за 100, јер смо мала држава. И да нико нема права да прима више од једне плате месечно. Укинути плаћање свих управних одбора, од локалних до републичких. Да независан стручни тим сабере све уштеде и усмери као стални стимуланс за новорођене бебе, да не будемо хазари. Систем мора да се брани од бирократије и криминала.

 РП

https://www.facebook.com/postonosa/posts/1926123714314264

 

 

 

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275