Ресавци у посети „Жупској берби“

Винска улица у центру Александровца
Spread the love

Ресавци у посети „Жупској берби“

Винска улица у центру Александровца
Винска улица у центру Александровца

Александровац жупски је престоница Србије грожђа и вина, а то је и разлог што традиционално привредно-туристичку манифестацију „Жупска берба“ посећује велики број љубитеља производа од грожђа. Ове јесени у Александровцу била је 54. „Жупска берба“. Ресавци редовно у јесење дане посећују ову манифестацију када се најброније окупљају око занимљиве фонтане у центру Александровца. Тада у време манифестације уместо воде тече жупска ружица. Жеља сваког посетиоца је да учествује у дегустацији бесплатно служеног вина и на тај начин испуни своју жељу учешћем на овој традиционалној манифестацији.

Фонтана вина, јединствена у свету
Фонтана вина, јединствена у свету

У завршном дану „Жупске бербе“ када је и најбројнија посета на штандовима у улици вина центра Александровца било је грожђа, вина у флашама и балонима, које се продавало по 100 динара за литар. Ресавци су као и претходних година, као и овом приликом у организацији Удружења пензионера из Свилајнца имали могућност да посете ову манифестацију захваљујући КЈП „Морава“ које за овакве сусрете омогући коришћење својих аутобуса. Због тога је и сваке године и интересовање за путовање, нарочито пензионера и других за посету оваквим манифестацијама велико.

Богатсво штандова винима и ракијама
Богатсво штандова винима и ракијама

Овогодишњи род грожђа, по оцени домаћина, је доброг квалитета, а берба је приведена крају и очекује се да за идућу „Жупску бербу“ квалитет вина буде одличан.

Текст и фото: Р. Угрнић

 

https://www.facebook.com/postonosa/posts/1958973067695995

 

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275