Преминуо Слободан Раковић Рака

Слободан Раковић Рака
Spread the love
Spread the love

IN MEMORIAM

Преминуо Слободан Раковић Рака

У Ваљеву је ноћас, после дуге и тешке болести, у 70 години, преминуо познати новинар, уредник и аутор документарних филмова и публициста Слободан Раковић Рака.

 

Слободан Раковић Рака
Слободан Раковић Рака

Рођен је 19. октобра 1948. године у Ваљеву, у учитељској породици. Школовао се у Ваљеву и на Природно-математичком факултету у Беграду, где је апсолвирао на Одсеку за привредну математику и кибернетику.

Први новинарски прилог објавио је у војном листу Фронт 1969. године. Од 1974. до 1978. био је новинар Радио Ваљева, потом новинар и шеф Дописништва РТС-а из Ваљева, а од 2004. до одласка у пензију био је новинар – дописник београдског Прегледа. Био је свестран новинар, телевизијски документариста, а посебно га је привлачило привредно новинарство.

ДОБИТНИЦИ НАГРАДЕ ДИМИТРИЈЕ ДАВИДОВИЋ
ДОБИТНИЦИ НАГРАДЕ ДИМИТРИЈЕ ДАВИДОВИЋ

Сарађиво је са Омладинским новинама, ваљевским Напредом, Радио Београдом и РТВ Сарајево. На ТВ Вујић припремао је водио гледану емисију Отворено.
Аутор је више документарних филмова: о исламу, Ваљевској болници и знаменитим личностима из Ваљева и овог дела Србије (проф. др. Миломиру Станишићу, Николи Станковићу и др Аријусу ван Тинховену).

Добио је Награду Димитрије Давидовић Удружења новинара Србије за серију путописа. Раковићев путопис Проклетија проглашен је за најбољу емисију РТС-а Србија данас 1998. године. Добитник је награда на Фестивалу репортаже ИНТЕРФЕР у Сомбору, конкурсима Радио Београда и Удружених радио станица Србије, као и Септембарске награде Града Ваљева.

Био је члан Удружења новинара Србије и председник Актива УНС-а у Ваљеву.

 Комеморација Слободану Раковићу биће сутра, у суботу, 4. новембра, у 11.30 сати у Великој сали Скупштине Града Ваљева. Опело је сутра у 13.30 часова у цркви на Новом гробљу, а сахрана у 14 часова.

Извор УНС

 

са РТС-а о Слободану Раковићу

https://www.facebook.com/resavski.postonosa/posts/536987976637535

https://twitter.com/resavskipostono/status/926517663073030144

 

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420