Чист ваздух за локалне „вести из несвести“

           Европа се гуши у смогу и облацима прашине, носе маске дањом и ноћом. Београд најзагађенији, о Смедереву мук због „браће“ јер ако и они дигну руке обрали смо зелен бостан. Вести, ЕПП, Свилајнчани дишу чист ваздух рај за породицу? На пушкомет од најзагађенијих вароши делују нестварно. Већ крећу туристи из Еу и Кине жељни инхалације и залогаја чистог ваздуха. Шта ако стварно прогутају вести из несвести? Шта ће нама да остане. Ово на сечку је добро али шта ће нам толико „чистога“ ако останемо без шума? Има цвећа на кружним токовима што оста неубрано. Свилајнчани су иначе велики љубитељи цвећа па су „позајмили“ из паркова за око 480.000 динара по евиденцији КЈП-а за 2020. годину. Тучак-бум. Бејби-бум, код нас се родило највише беба, по глави становника, 30 више, екс политика. Из буџета једно-кратно се даје 20.000 динара за прво, а чак 30.000 динара за треће дете. Лицемерно звучи када председник надзорног одбора, у јавном предузећу прима месечно 30.000 динара иако је већ запослен. Породилиште направио Биџа, у прошлом веку, да се свилајнчани рађају као некад у свом месту али је нова демократска власт утврдила да је нерентабилно. Велики рационалисти. Данас села старе, гасе се школе, негде два – три ђака, уча и теткица. Наши млади не бегају у свет, а јок, само се не враћају. Колико их ова власт испратила за 12 година? Не хвале се јер је за плакање. Од 2011. до 2016. број становника се смањио за 1,35% и укупно Свилајнац те 2016. je имао 22000 становника. Процене су да ће ове године број становника у општини бити око 20 551. Компаније из света, чекају на ред да купе халу у слободној зони „чист кисик“ да ових 1350 са тржишта рада усисају. Фина радна места су резервисана за фамилију.

Копија текста из новине са насловом „Свилајнчани дишу чист ваздух“ који је објављен пред јунске изборе 2020.године. Само после неколико месеци председник општине оптужио је ТЕ „Морава“ да загађује животну средину.

           Корупције нема код нас у општини. Према локалној власти незаконитости има у дечијем вртићу и дому здравља како је изјавио преседник у микрофон да цео народ чује. Он је 12 година власт и све ради по закону. Поцрвенео? ТВцц снимао одпозадњицу. Проглашен је својевремено за европског менагера године, јест по новинама које плаћа, где је био на уручењу у редакцији, службено. Освануо је на насловној, част њима и „чистом“ ваздуху у Свилајнцу. На шестој седници скупштине општине на крају 2020. године озбиљно је упозорио да ТЕ „Морава“ трује ли трује јер не уплаћује лову као до сада. Оће и Еу да покрене против ње као да у њој не раде наши људи, како је рекао 2008. године Драган Ђилас на тргу у Свилајнцу. Понаша се како ветар дува.

          Сметлиште „Бадра“ је еко неуређена, а „дивље депоније“ расуте свуда. Долазак медицинског отпада на прераду је еколошки и IN пројекат, кога нико није хтео, а и туризам тражи жртве. Борба против корупције и криминала је објављена,за чист ваздух, да се проветри широм Србије. Поштено и транспарентно. Имамо све више милионера, али се „кашаљ и сиротиња не могу сакрити“.

 

Р. П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email