Положени венци на споменик ресавском војводи Стевану Синђелићу у центру Свилајнца

           Организатор једнодневне манифестације Центр за културу Свилајнац на годишњицу Боја на Чегру 31.05.2021. одржао је манифестацију обележавања 212-годишњице. Том приликом венце на споменик положиле су делегације СО Свилајнац, Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца “Стеван Синђелић”, Општинског одбора СПС Свилајнац, породица потомака Стевана Синђелића и мото клуб “Краљеви слободе”.

           У име Удружења присутнима се обратио почасни председник Никола Станковић, који је говорио о лику и делу славног ресавског војводе Стевана Синђелића. Нагласио је значај очувања слободарских традиција који негује наше Удружење које постоји 15 година. Указао је на пропуст приликом обележавања 102-годишњице ослобођења Свилајнца, када француски аташе није посетио Спомен собу ресавских ратника, што је до тада била традиција приликом доласка представника савезничких земаља из Великог рата.

Ученици Средње школе “Свилајнац” извели су пригодан програм.

           Удружење ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца “Стеван Синђелић” услед актуелне епидемиолошке ситуације није било у могућности да ове године организује путовање чланова Удружења на Чегар.

Овој свечаности присуствовао је мали број грађана.

Фото: Б. Живковић

Р. П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email