На тек изграђеном тротоару појавила се оштећења

           У Улицама Браће Југовића и Милоша Савчића у Свилајнцу урађени су нови тротоари икао стари нису били оштећени. Због радова су у Браће Југовића исечена два вишегодишња стабла. Липа пред цветање и храст који је на пању био 73 центиметара. Ни једно ни друго дрво нису оштетили ни коловоз ни тротоар. Уклањање дрвећа изазвало је велико негодовање станара. Стабла су исечена 2. јуна, а налаз инспекције да је неопходна сеча достављен је два дана касније без печата и читљивих имена налогодаваца.

Напукле плоче у тротоару.
Знатно оштећен тротоар у Улици Милоша Савчића.

          Тротоари су завршени али већ после неколико дана појавили су се недостатци. Плоче на тротоару су почеле да пуцају, а највиће је оштећен тротоар у улици Милоша Савчића. На једном од места који је предвиђен за улазак аутомобила у двориште појавила су се напрснућа и оштећење тротоара.

Аутомобил у води приликом кишних падавина сада.
Вода у улици од пре неколико година у позадини „стари“ тротоар.
Запушен сливник за атмосферску воду.

         Незванично је објашњење појединаца који су учествовали у уградњи да бетонске плоче нису довољно „сазрелиле“, а постављају се на песковиту подлогу. Због недавних обилних киша у улици Браће Југовића постоји вићегодишњи проблем са атмосферском канализацијом. Вода прекрије велики део коловоза и тротоара. Приликом проласка возила вода са тротоара испира песак и за очекивати је да ће се ускоро и тај део тротоара улегнути.

        Одговоре требају дати надлежни који су иначе упознати са овим вишегодишњим проблемом. Остаје нејасно и ко ће сносити трошкове санације већ оштећеног тротоара.

Друга страна извештаја инспекцијског надзора којом је, са два дана закашњења одобрена сеча стабала у Браће Југовића.

 

 

Фото: М. Т. И  Р. П.

Р. П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.