Коначно покошена, а не хемијски третирана трава на обалама Ресаве

Spread the love

           Када је трава на обалама Ресаве у Свилајнцу била у пуном расту и достигла висину преко пола метра, неко је одлучио да се уместо кошења попрска хемикалијама. После третмана трава је пожутела, а обале и река добиле су сабласан изглед. Док су житељи убеђивани да прскање није штетно по здравље људи остало је нејасно шта се тада десило са биљним светом поред реке.

Детаљи са обала Ресаве.
Детаљи са обала Ресаве.

            Изгледа да су написи у медијима и на друштвеним мрежама дали резултате. Ове јесени, уместо прскања хемикалијама трава је покошена. Осим лепшег изгледа обала сачуван је бар део природе око реке. Обале је косила приватна фирма, а раније су то чинили радници комуналног.

Детаљи са обала Ресаве.
Детаљи са обала Ресаве.

           Радници који су косили жалили су се на велики број отпда који је бачен на обале. Највише је пластичне и стаклене амбалаже од пива и вина.

           Подизање свести о очувању животне средине мора бити присутан у породици, школи и другим установама. Акције чишћења обала разних организација треба би бити устаљена. Средњошколци се нарочито жале да они немају место где би се окупљали и дружили. Овако се сналазе друже се по парковима или уз бетонске бедеме уз реку које им служе уместо шанка.

           Ако истичемо да су млади будућност онда им створимо услове да имају свој дом или клуб. Терена за спорт имају довољно и квалитетних.

Р. П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107