Одржана годишња скупштина удружења пчелара „Липа“ Гложане

Spread the love

Додељена признања заслужним пчеларима

         У Гложану, у недељу 6. марта 2022. године, одржана је годишња Скупштина удружења пчелара „Липа“. Скупштину је отворио председник Предраг Антић који је прочитао дневни ред  од 12 тачака. Скупштини је присуствовало 30 пчелара из Војске, Радошина, Бресја, Гложана, Црквенца, Свилајнца, Кушиљева, Седлара и Роћевца. Прочитан је извештај о раду и финансијски извештај за 2021. годину. Дати су предлози за признања: Милош Васић, за златну значку, за повељу Милосав Митровић, за почасног члана Зоран Јеремић,  за похвалницу Јован Радовановић и Јован Динић, за захвалницу Весна Антић и игуманија Јустина из Манастира Златенац.

Предраг Антић, чита дневни ред.
Славиша Лазаревић
Јован Станковић
Милић Радмило и Жарко Антић.
аде Костадиновић, предавач.

Затим је Жарко Антић, почасни председник Удружења „Липа“ уручио признања Савеза пчеларских организација Србије, за 2020. и 2021. годину која су добили: Заслужни пчелар – Јован Станковић и Владан Вујичић (златна значка), Славиша Лазаревић (повеља), Радмило Милић и Златан Добросављевић (диплома), Милорад Миловановић и Саша Глигорић (похвалница) и други. Раде Костадиновић из Крагујевца, предавач СПОС-а,  одржао је предавање на тему: Квалитетно плодишно саће, као битан фактор успешног пчеларења. На крају је за све присутне приређен богат свечани ручак у великом расположењу.

Свилајнац 8. март 2022.

Текст и фото: Брана Живковић

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279