Одличан одзив хуманитараца у Ресави у прикупљању крви

Марко Живковић из Седлара
Spread the love
Spread the love

Одличан одзив хуманитараца у Ресави у прикупљању крви

 После удеса и операције Марко Живковић 25 пута дао крв
Марко Живковић из Седлара
Марко Живковић из Седлара

Ресавци су и у овогодишњим активностима учешћа у добровољном давању крви остали достојни да помогну онима којима је у датом тренутку њихова помоћ неопходна. У протеклих осам акција прикупљено је 909 јединица, а у последњој 97. Из Црвеног крста Свилајнац очекују да ће до краја године премашити прошлогодишњи резултат од прикупљених 1054 јединица крви.
Представник Завода за трансфузију крви из Ниша Мирослав Поткоњак ртекао је да се више пута уверио у хуманост ресаваца и одличан одзив. То по његовом мишљењу значи да су људи из овога краја добри, хумани и увек вољни да помогну другима. Акцијама се у све већем броју одазивају жене и млади као и ученици средњих школа на челу са својим директорима.

На недавној акцији добровољног давања крви међу 97 учесника били су и ученици Лидија Вуковић и Младен Милосављевић из Свилајнца. Миле Илић из Кушиљева није редован давалац крви, због тога и не зна колико је пута дао крв, али се у хумане акције укључио док је био у армији.
Марко Живковић из Седлара, који се креће уз помоћ штака на недавној акцији 25. пут је дао крв. На овај начин он жели да се захвали свима који су њему помогли, када је приликом операције после саобраћајног удеса имао сломљен кук. Од тада је решио да редовно учествује у акцијама добровољног давања крви јер зна колико су други њему учинили кад му је помоћ била најпотребнија.

Текст и фото: Р.Угрнић

[success]

[/success]

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.