Изложба слика Катарине Кљајић

сликарка Катарина Кљајић,
Spread the love
Spread the love

Центар за културу Деспотовац

                                                  Изложба слика Катарине Кљајић

                                                            Јасна порука са платна

Деспотовац 11.06.2015

 У галерији Центра за културу “Свети Стефан, деспот српски“ у Деспотовцу отворена је изложба радова академског сликара Катарине Кљајић. Изложбу је у присуству љубитеља ликовне уметности отворила директорка Центра за културу Влатка Миленковић.

Катарина Кљајић је рођена у Краљеву 1978. године. Дипломирала је 2005. на Факултету ликовних уметности у Београду, смер сликарство, у класи професора Јована Сивачког. Члан је УЛУС-а од  2006. године Излагала је самостално у Врњачкој Бањи, Гроцкој и Младеновцу. Учествовала је на бројним колективним изложбама. Учесник је 17. грочанске ликовне колоније 2014. Живи и ради у Врњачкој Бањи.

Ауторка је приликом  обраћања присутнима рекла да упутство за тумачење њених радова може се наћи код Марка Твена, јер у  предговору дела Тома Сојера аутор каже да  пише о деци и за децу, и да му је циљ да и одрасли завире у његове редове и подсете се свог детињства и својих несташлука и догодовштина.

Ја вас све заједно позивам да се заједно са мном и ви вратите у своје детињство и да се сетите неких лепих тренутака, маштања, креативности и дечије игре навела је Катарина Кљајић.

Катаринино сликарство одликује неизбежна прецизност у композицији сваког њеног рада као и чиста и јасна визуелна порука сваке слике, цртежа и мозаика.

Изложба у Деспотовцу ће бити отворена за посетиоце до 30. јуна 2015. године.

                                                                                                          Ј.Тимотијевић

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373