ИН МЕМОРИАМ Преминуо Душан Војводић

Душан Војводић, генерал мајор у резерви
Spread the love
Spread the love

ИН МЕМОРИАМ

Преминуо Душан Војводић

После дуге и тешке болести у Београду је, у 85. години, преминуо дугогодишњи новинар, уредник, заменик генералног директора РТС-а и члан УНС-а Душан Војводић.
Душан Војводић, генерал мајор у резерви
Душан Војводић, генерал мајор у резерви

У Дому војске у Београду одржана је комеморација поводом смрти Душана Војводића. У име Клуба генерала и адмирала Србије о Војводићу, генерал мајору у резерви говорио је председник клуба генерал Миломир Миладиновић. У име колега новинара говорио је Слободан Клисински.

 

Војводић је рођен 28. августа 1933. године. Завршио је Филолошки факултет у Београду.Новинарством је почео да се бави 1953. године. Био је уредник студентског књижевног листа „Видици“ и репортер листа „Борба“.У Телевизији Београд је од 1961. до 2000. године уредио и објавио више од 3.000 ТВ Дневника, на стотине репортажа, коментара из скупштинског живота, специјалних и документарних емисија из земље и света. Радио је као новинар, уредник и био заменик генералног директора.

 

Слободан Клисински новинар
Слободан Клисински новинар

Члан УНС-а постао је 1958. године. Добитник је Награде за животно дело „Светозар Марковић“ Удружења новинара Србије 1996. године.
Као генерал-мајор у резерви добитник је бројних одликовања, медаља и многих других признања. Објавио је 1971. године монографију „Србија-континентални туризам“.

 

Сарађивао је са Ресавским поштоношом и ТВ Ресавом. У наредном периоду реемитоваћемо његове емисије посвећене херојској борби Српске војске на Зебрњаку и Пробоју Солунског фронта.

Р. П.

 

https://twitter.com/resavskipostono/status/942853000929906690

https://plus.google.com/u/0/+Resavskipo%C5%A1tono%C5%A1a/posts/636f6rT8qfy

 

resavski postonosa

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420