Зец, лисица, јаребица Аброви из вароши

Зец, лисица, јаребица Аброви из вароши

Наше домаће ствари

(сатирична рубрика из 1871.године)

Зец, лисица, јаребица

Аброви из вароши

 

Зец, лисица, јаребица Аброви из вароши
Зец, лисица, јаребица

Туризам се примио са диносаурусима и жирафама задњих година. Потрошене су гомиле пара, милиони евра да се „повећа капацитет“ чудеса за туризам који уместо да буде „крава музара“ он постао  паразит у џепу грађана. Кажу да најбољу прођу има сладолед кад  навале ђаци, екскурзије по најави, толико пара  за тридесет  запослених у сезони, онда осам месеци пландовања, одакле плате кад нема туриста? Сам себе издржава, Центар природе рече експерт  општих послова. А „субвенција“ 500.000 евра из џепа народа. Очигледно губиташ,паразит на телу народа, буре без дна. У 2019. години у вароши регистрована два ноћења туриста  радозналца.Можда је решење у онлајн екскурзијама ђака и туриста јер су кампање „навлачења“ са елитних скијалишта прескупе. Бесконачни ребаланси општинског буџета, сваког месеца хитна седница СО је пресипање из шупљег у празно. Банкрот општине евидентан.  Власт  порез не плаћа већ наплаћује. Грађани изврнули џепове, нема  више ребаланса.

За то време се он мало одметнуо до „Фазана“ у селу где у камеру своје тв рекао да је са руководством договорио  ловачко-туристички бизнис. Има да се напуни ловиште јаребицама и да се јави Европи кроз презентације у њиховим центрима, да навале на упуцавање. Јаребице, птичице ловне, самоуки пројекат из рукава. Кажу да кад му помену друго ловачко друштво добија оспице, чеша се где га не сврби,изгубио на изборима „свога“ председника. Није имао ону „прикривену листу“, зар он експерт омануо или му опозиција  потурила „кукавичије“ јаје.Сад  јури фазане и јаребице, од муке му. Игнорише и Корону.

Зец уфитиљио, против њега власт, ловци и лисице. Јаребице капитално-улагање, има да их буде као голубова око пијаце облак, само они насрћу на  фасаде зграда, мора да се кречи у бојама.

Уместо да брине о здрављу грађана а не само „групе грађана“ и обиђе ковид амбуланте и пружи подршку лекарима који изгарају против епидемије  за спас пацијената  где и сами обољевају. Заслужују више поштовања ових на власти или то председник игнорише све због директора који није „његов“. Реваншизам, прозива га са говорнице јер не кадрира његове кадрове из  власти „групе грађана“и нервира се јако, како он сме да њега не пита шта да ради у својој кући. Председник зна најбоље, то радио до скоро како хтео.   Сад га не уважавају, а  док „плаћао“ лично 30 запослених и набављао заштитне маске  пред изборе, обилазио их по договору са „групом грађана“ која „држала“ запослене у шаци, био је „Бог и батина“. Сада је Лаки мало нервозан.

Зец, лисица, јаребица. Ловци, има ту нечега у ловишту што не ваља, а ви сте изгледа колатерална штета.

Мито и К – учитељ

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email