Опрезно на пружним прелазима

Подигнуте рампе а воз пролази!

          У Свилајнцу има неколико пружних прелаза и повремено се дешава да рампе не раде. На друмско – железничком мосту, преко Велике Мораве, изузетно прометној саобраћајници, повремено се дешава да су рапме оштећене или их једноставно нема. Дежурни железничар упозорава на овај недостатак на једној страни моста, док друга остаје небезбедна. Тако је и код пружног прелаза у близини бензинске пумпе НИС -а. Воз пролази, а рапма је подигнута и овде по некада реагује железничар који упозорава на квар на рампи. Међутим пре неколико дана баш на овом пружном прелазу десила се саобраћајна несрећа када је воз налетео на путнички аутомобил.

           Код силоса на путу за Црквенац такође постоје рампе, које иако раде несавесни возачи заобилазе и пролазе када су спуштене. Пружни прелаз према Дубљу регулисан је вертикалном сигнализацијом, па се од возача тражи максималан опрез. На регионалном путу Свилајнац – Деспотовац такође се дешава да рампе не раде.

Пружни прелаз на уласку у свилајнац код бензинске пумпе НИС.

          Овакви услови саобрађаја не изненађује возаче који су углавном опрезни. Међутим поставља се питање колико је времена потребно да се квраови на рампама поправе? Има и несавесних возача који намерно ломе тек поправљене рампе.

         Док се оваква ситуација не реше возачима се препоручује да користе вертикалну сигнализацију пута и брзину прилагоде новонасталој ситуацији. Код пружног прелаза неопходно је стати и визуелно се уверити да ли прелаз безбедан.

Р. Ђ.

Фото: Д. К. Ђ.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email