Висока кота ДС – Сатирична рубрика покренута 1871. године

            Диносаурус сити 2021. године на дну дна у земљи по поштовању народа зашта је заслужна власт. Истраживање је показало да су власници власти по транспарентности закопчане до грла према својим финансијерима грађанима. Уместо информација о раду, трошењу пара, празан сајт, ни да бекну, ћорак, бе … Они никоме не подносе рачун иако им обавеза али би требало и савест да проради, за сваки динар потрошени да положе рачун. У време компјутера, интернет вести, подаци путују брзином светлости, а на сајту општине празно, без података о стручној спреми челника и дофункционера, јавним набавкама, тендерима, извештаја о раду јавних предузећа и установа о сваком потрошеном динару из буџета.

            Миш бели срећу дели, коме хоће, тешко грађанима, „њихови добију посао“, а ваши одоше да га траже у иностранству. Клели се у транспарентност, ма клањали се до црне земље од поштења. У цркве ишли да се закуну да неће завлачити руку у џеп грађана. ,,Дај му власт па да видиш какав је човек“, кола прича у народу одавно, као наравоученије. Ово истраживање показује да што мања варош шериф осионији, не сме нико да писне, он најпаметнији, најстручнији, паметни се склањају, а на сајту општине тама.Транспарентано о коктелима, репрезентацији, вискићима, а до јуче се баздило на џибру. Знају они где ко иде, ма и шта ко мисли у чаршији, рече најстарији и са стажом вечни одборник. Србија је то још мирише на касабу и династију. До јуче ни бицикл нису имали, сад их воза службена лимузина из које отпоздарављају, комшијама, рођацима и осталом грађанству на чији се рачун возају по службеној дужности на јасле народне, нити хране нит тимаре. Први посао па одма функционер, да није џаба дипл. омирао. Њихови „коњи“ паркирани у дебелом хладу. Најгора неписменост од свих неписмености је политичка из које се родила народна мудрост „политички неписмен човек је толико глуп да се диви сам себи“.

             Има вароши из ове елитне групе по нетранспарентности где се годинама одржале баш групе грађана на власти са шерифом на челу. Они ево су на дну дна по поштовању својих грађана измерено европским вредностима. Сада би да остану власт, „за добро народа“. Он им „на првом месту“, више воле Тита него родитеља. ТВ цц јавља о попустима на картицу за улазак у вулкан, вежбање у води и друге битне потребе грађана. Био је и јазавац пред судом са попустом. ЦК ишао испред свога времена па продуцирао и радио позоришну представу од које се очекивала велика зарада. Тако је када се улажу паре из туђег џепа без одговорности. Колико је то коштало грађане ћуте, транспарентно. Шериф вређа своју опозицију, гази по достојанству, за њега и доктор наука неук, не зна дужину улице и цену асфалта. Просу бисер са говорнице на седници скупштине општине да ће владати доживотно као Цар Хаиле Селасије. Можда се ради на биоинжењерингу у нашем природном центру јер тешко се одрећи таквог ума. Експерт, али диплому и школу где је написана није транспарентно донео на увид одборницима као други. Један лист га чак прогласио и за менаџера године. Први је уземљи угледао диносауруса, који је пролазио поред кафане, а он га свратио да за добро грађана носи златна јаја. У главној касаби наше земље на својим сајтовима постављају ажурне информације за грађане. Шта се то у Диносаурус ситију ради када смо доспели на готово последње место по информисаности грађана? Шта „мисли“ општинско веће у име власти? Да ли је опозиција крива што смо на дну лествице по транспарентности? Шериф, општинско веће владајућа већина гласаше против својих најстаријих суграђана. Они гласају на седници скупштине општине против пензионера и старих да се возе бесплатно од села до града, да имају свој Дома пензионера и да село не плаћа уличну расвету. Има међу 25 одборника већине и пензионера и одборника са села, чак и директорка за социјални рад. Сви су они против пензионера који примају 12500 динара пољопривредне пензије, а има и оних са наслеђеним пензијама од шест до девет хиљада. И некадашњи одборници социјалне правде дигоше два прста против пензионера. Врли борци, за социјалну правду и солидарност.

            Грађани их бирали да решавају њихове проблеме, а они уживају на јаслама са паузом у подне да се сконцентришу, где ће нових улагања бити у њиховом, а не интересу грађана. Време је да се грађани питају о капиталним улагањима у општини како то други раде.

Мито и К – учитељ

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.