Диносаурус рецепти у чивијашком граду

          По сваку цену жута братија у Србији се „чипи“да остане на власт, а њени остаци у додиру са ваздухом постају прах. Иза себе остављају злоупотребе, пљачке и сиромашење народа. Рецепти за доживотну власт на локалу по сваку цену се примају само још у Диносаурус ситију. Чивијашки град поништио изборе па поново поштено на бирање покојне власти „жутих поштењачина“ који би требало да су у прдекани. Жути локалци јачи од државе , тешко народу.

           Ових дана чивија у циганском насељу, агитација и лов на сигурне гласове где се живи на ивици беде. Запањујуће како власт у паници за гласове на локалу прети, нуди новац и радна места углавном слоју који живи од социјалне помоћи, надничарењa, секундарних сировина. Звучи ли ово познато из нашег сокака? Вд директорка центра противзаконито четири године, пред изборе на терену лагала јадне штићенике „социјалце“ за глас, насрћући на њихову част. Јединствено сакупљање потписа патентирао пред изборе власник власти међу диносаурусима. Разапео чадор као Ага пред Вилајетом. Спортским клубовима обећао дресове по жељи и опрему у зависности од броја потписа, 30 најмање, па после га чекали у селу да им их дели. Функционер ФК „Грађански“ своје фудбалере са „буџета“ проверавао на даљински јел потписали за „тату“. Културе нема без њега, библиотека збирала потписе верности, Кјп на челу са груповођама, ови из мајмунаре с коца и конопца у реду по одговорности ко о којој врсти рептила брине. Здравство са делом Др и медицинара које убедили да их плаћа он, лично им приредио коктел у мајмунари о трошку народа у њихову част. Лагали децу пред смењивање. Нарочито били оптерећени академци, сеоски, повереници, носиоци печата којим оверавају поштене тендере, по ноћи нису дали мира грађанима, обећавали од „тице“ млеко ако победи „чувар“. Нудили им асфалт, крпљење бајатих рупа, посао не у општини већ у Кјп „метла или у мајмунари чувар кафеза“. Пољо-машине иако ти не требају преко оделења за тежаке, овериш и 60% ставиш у џеп? Пред изборе у чаршији нуђено 30 еура за глас, било и привођења у Суп на „разговор“. Процурело да је „лице“ из просвете.

          Унапред у чаршији капарисан високи функционер СПС-а за кворум. Власник власти га одликовао за часност и поданост те га „набуџи“ за заменика председника највишег органа општине. Народе, мито власт. Мотка фали – чибе бре… И стиже абер из чивијашке престонице коју жута братија окупирала и држи у шаци 20 година. Опет не признају пораз, краде странка опозициона. Кажу Дамјанов Зеленко и Дућа – Паор који воду забранили на дан гласања бирачима! Избори трају као сапун серија „Династија“ , ‘оће и трећи пут да изведу ове јадне сиротане да гласају, које могу да купе за „трице“. Богата братија за пример, власт не да ни по цену да сиротиња буде још већа. Дрхте од полагања рачуна за вишегодишње „вршљање“ на власти у чивијашкој престоници. Борили се против лопова као ови наши, крађа, богаћења док не заседоше у фотеље па се „острвише“ и недају власт. Овај наш дипл ецц пропао у Дому за здравље оће да им КЈП-потрчко укине воду. Срам их било, није платила „његова“ бивша директорка, а у дечијој радости “ ‘оће да укине плаћање васпитача и помагача. Прети, не може да прежали смењену директорку „његове горе лист“, додуше она сад брине о диносаурусима и мајмунима, раз-вија туризам и кафане . Паника, пада чивија из трећег пута, а онда зна се на кога ред, жути корумпирани тамни Вилајет у провинцији. Диносаурус сити чека, принудна управа у свим јавним установама, испитивање порекла имовине камариле на челу са надареним градоначелником и расипање милијарде годишње. Ми осећамо на нашој кожи, а њега знамо, никад није радио и није имало за шта куче да га ћапи.

У селу зврји пусти кружни ток! Сат-аморгана наших дана. Хик!

Мито и К учитељ, лета господњег 2о2о. године

САЗНАЈТЕ ПРЕ ДРУГИХ, ОБАВЕСТИТЕ ИХ:

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

error

Ако Вам се допада, сазнајте пре свих!

YouTube
YouTube
Instagram
Follow by Email