Чувајмо природу

Spread the love

Природа је наше највеће боготаство.

             Да бисмо је сачували морамо је поштовати. Рециклирањем отпада смањујемо загађења. Због тога је неопходно определити контејнере и канте за разврставање отпада и то: пластике, метала, стакла, папира и остатке хране. Сведоци смо да у овим врелим данима горе депоније, али се из металних котејнера по улицама шири несносан мирис.

Излаз из насеља у Новом Саду.
Улица Браће Југовића у Свилајнцу пре сечења липе и храста.
Пањеви посечених стабала.
Пањеви посечених стабала.

           Планском садњом дрвећа помажемо природи да преради све већа аерозагађења. Међутим дешава се обрнуто непласком сечом шума остајемо без „плућа природе“ а одрона земље све више.

         Шта ће остати поколењима ако се овако настави? То је брига сваког појединца али и ресорних министарстава.

           Доживели смо да се у Свилајнцу, у ужем центру, посеку два вишедеценијска дрвета липа и храст која су се нашла на траси новог тротоара. Могла су да остану да је било добре воље а не самовоље.

            У Новом саду на изласку из новосаграђеног елитног насеља велико дрво је остављено иако је на излазној фреквентној саобрађајници. Преовладала је љубав према природи.

Фото: Р. П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107