На гробу академика Мирослава Пантића

Spread the love

            Десет је година откада је академик Мирослав Пантић изразио жељу да буде сахрањен у своме родном граду Свилајнцу где је похађао основну школу и завршио гимназију. Радни век је провео бавећи се науком,трагајући за новим знањима и сазнањима померајући границе. Истраживач и писац дела која је оставио иза себе за нова поколења као и много својих ђака који вредно настављају да раде на научним постигнућима. Своју Ресаву, Свилајнац и Деспотовац није занемаривао иако је имао пуне руке посла и као подпредседник Српске академије наука и уметности. Једини Ресавац на тако високој функцији.

           Свој допринос је давао манифестацијама „Сиђелићеви дани“ у Свилајнцу, покренуо научни скуп, а у Деспотовцу био творац и вођа научног скупа на данима „Српског духовног Преображења“ који ево трају 29 година. У име учесника научног скупа 2021 године „ Средњи век у Српској науци, историји, књижевности и уметности“ академик Злата Бојовић,Др Миливоје Спасић, његови ђаци и Др Марина Спасојевић посетили суњегов гроб и положили цвеће и поклонили се сенима свога учитеља. У име Центра за истраживање „Ресава“ Свилајнац сенима се поклонио у знак захвалности и дубоког поштовања заменик председника Мирољуб Спасојевић.

Фото: Б. Живковић

Р.  П.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107