Падоше маске у Вароши – Сатирична рубрика покренута 1871. године

Spread the love

            Дуго беше сумњиво гласање и „бирање“ на изборима за локалну власт. Глумели власт и опозицију, а тајно се љубили у уста варајући чланство и поштене али заблуделе бираче. Очигледно да је све било намештаљка „група грађана“. Чувари своје будућности гајили своје „непријатеље“ из најјаче странке и „самоуверено“ побеђивали, само за длаку. Извођачи радова народним парама се богатили, а они као опозиција нису залазили на седнице скупштине где се бахатио жути талентовани вођа као бајаги вређајући вођу им.

              Послали га као помоћ са празним торбичетом, а издавао се за градитеља. Диплому и имовину му нису проверавали. За кратко време постао општински извођач радова код „Бича божијег“, са народним парама. Ницали солитери, стара југа, породилиште пројекат свечано отворен, народу да се порађа, а њему бакшиш. Кад виде да без политике нема пара прелете, остави лидера и баци се у загрљај жутима, новој власти без пара и школе. Искусан са пуним бисагама порадио на политичком ангажману па се на општинском нивоу кандидовао у великој партији против магистарке. Помоћ стигла од жутих те се преко ноћи пререгистровали верни жути у „верне“ великопартијске чланове које бодигардови пуштали да гласују за председника градитеља у спртској хали, снимила и Тввц. „Поштено“ је победио али је остао дужан жутој „групи грађана. Уцењен. Када се трка намести увек побеђује исто, жуто кљусе које себе види као „пунокрвног“ галопера. Непобедив уз дил лажне опозиције коју „води“ голем градитељ. Ћар деле иза кулиса, без аплауза. У трци за председника државе највећа партија добија преко шездесет посто а странка на локалу „губи“ од жутог предузећа и они редовно у опозицији. На заседања скупштине председник не иде да „омета“ рад нити ком полаже рачуне као први финанс партије. Август је био, не памти се оваква жега, а они сервирају бирачима нову велику коалицију, ови да оперу мућке, а ови да буду као бајаги власт. Народ ошамућен оваквом папазјанијом. Како ће да убеде народ и бираче да је ово за њихово добро и празне џепове. Добиће воду, канализацију, нове депоније смећа, нова гробља, покошена, и радна места. Безочно да они буду власт, жути живе на привилегијама и манипулацијама. Отписани председник највеће партије успео је у престоници да убеди челнике да нам нема помоћи без жуте братије и његове маленкости. Принудна управница је из жутог картела, вечита пратиља незаменљивога боса. Власт се удала за опозицију у нашој вароши. Противполитички блуд, зар са овима који жељно чекају да се жути челници што пре врате на власт у престоници. Постоји документација фото и видео записа о нераскидивим везама. Колико кошта велика коалиција пита чланство коме рађено иза леђа? Група грађана“ жутих и нема чланство, они имају функционере и подмићене одборнике на терет грађана који дижу верно два прста за своје привилегије. Очекује се кад да председник велике партије једног дана појасни ову превару грађана и разочараних чланова. Наталитет бејби-бум којим се лукаво хвалисали жути ће постати пелцер, велике коалиције. Стварност суморна. Велики морталитет, а мали наталитет. Помоћ породиљама понижавајућа. Велика коалиција „жута група грађана“ и велика партија од краја августа се ваља у сопственом блату. Власт нема цену. На здравље вам образ и углед за потомке.Да ли то може да схвати здрав разум?“, пита се народ.

Мито и к – учитељ

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/resavskipostonos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107